Robotic Process Automation (RPA)

U het denkwerk, de robot de rest

Met Robotic Process Automation dragen wij bij aan het leuker, foutloos, efficiënter en goedkoper maken van uw processen door het softwarematig robotiseren van routinematige werkzaamheden.

De software robots van Peacock verdienen zich gemiddeld binnen 1 jaar terug en leveren naast het besparen op kosten meer werkplezier op.

Investeren in RPA verdient zich terug in geld en meer gemotiveerde medewerkers.

Met Robotic Process Automation kiest u voor het robotiseren van de meer routinematige en digitale bedrijfsprocessen, werkzaamheden die de medewerkers nu nog uitvoeren. RPA wordt ingezet als goedkoper, makkelijker en sneller alternatief voor een API-koppeling.

Processen automatiseren met behulp van RPA betekent snellere en goedkopere processen. Bovendien wordt met RPA altijd foutloos gewerkt.

Door routinematige werkzaamheden met RPA te automatiseren verlagen wij de werkdruk en verhogen wij het werkplezier. Behalve het uitvoeren van routinematige werk, leveren de software robots rapportages en feedback op de processen. Daardoor weet u ook zeker dat de robot zijn werk goed heeft gedaan. Of dat bijvoorbeeld informatie ontbreekt. In dat geval verstuurd de robot automatische e-mails om de aanvullende informatie te verkrijgen.

Uw collega’s hoeven zich met RPA niet langer bezig te houden met routinematig werk. Zij gebruiken hun expertise en creativiteit voortaan voor de meer uitdagende werkzaamheden!

Software robots zijn gemaakt om routinematige en digitale werkzaamheden uit te voeren. Dat doen ze foutloos; ze zijn nooit moe en de concentratie verslapt in tegenstelling tot bij mensen geen moment. Het feit dat de medewerkers verlost zijn van de saaie en eentonige werkzaamheden brengt ze meer werkplezier en betekent meteen een kwaliteitsimpuls voor elke organisatie.

U bespaart veel kosten en uw medewerkers beleven meer plezier aan hun dagelijkse werkzaamheden. De terugverdientijd is kort. Kiezen voor Robotic Process Automation levert alleen maar winnaars op!

Onze RPA diensten

Om RPA succesvol te implementeren bieden wij verschillende RPA-diensten aan. Onze aanpak is erop gericht om verschillende typen organisaties te helpen bij het inzetten van RPA. Hierbij passen wij ons graag op uw behoefte aan. Onderstaand de stappen hoe wij RPA implementeren in uw organisatie.

1.

Kennismaking RPA

Tijdens deze vrijblijvende kennismaking komen we bij u op locatie langs om u binnen 1 uur meer te vertellen over wat RPA is, wat de voordelen zijn en wat het voor uw organisatie kan betekenen.

U krijgt inzicht in welke processen binnen uw organisatie potentieel geschikt zijn om te robotiseren en hoe onze RPA consultant dit vervolgens kan uitvoeren. Voorbeelden van werkzaamheden die met onze RPA software geautomatiseerd kunnen worden, leest u hier. 

2.

RPA workshop

Deze RPA training is geschikt voor organisaties die nog niet weten welke processen in hun eigen organisatie geschikt zijn om te robotiseren dan wel te optimaliseren. Organisaties krijgen inzicht in hun eigen processen en kiezen aansluitend voor RPA of om de processen eerst in hun bestaande systemen te optimaliseren. Eigenlijk kijken we samen kritisch naar bestaande processen. Het vroeg in het proces betrekken van medewerkers en het samen beoordelen van processen is een essentieel onderdeel bij het creëren van draagvlak. Onze RPA training leent zich daar uitstekend voor.

 • 2 dagdelen op locatie
 • Maximaal 8 deelnemers
 • Algemene introductie RPA met voorbeelden uit de praktijk
 • Eigen processen beoordelen aan de hand van de door Peacock opgestelde criteria
 • Deelnemers gaan met de robot aan de slag

Lees hier meer over onze RPA workshop

Robotiseren van processen bespaart Nikon 38 uur per week

“Wij zijn erg tevreden over de RPA oplossing en zien wat een enorm potentieel RPA heeft om Nikon verder te helpen. De aanpak van Peacock met overzichtelijke sprints past goed bij onze benadering en gaf ons vertrouwen”

Ivo Goedman | General Manager European F&A | Nikon

3.

Success story

U heeft besloten om met RPA te gaan werken. Geschikte processen zijn inzichtelijk gemaakt en beoordeeld. We gaan aan de slag om binnen maximaal 3 maanden 1-3 processen te automatiseren en de toegevoegde waarde van RPA in de praktijk te laten zien.

 • Snelle implementatie (4 weken per proces)
 • Fixed fee
 • Korte terugverdienperiode (6-12 maanden)
 • Geen complexe IT wijzigingen nodig
 • Praktijkervaring met RPA binnen uw organisatie, om de juiste keuzes te maken naar de toekomst

4.

Exposure

U heeft een nieuwe digitale medewerker in dienst die u veel kosten gaat besparen! U bent zo tevreden dat u wilt gaan opschalen. Om te bepalen of RPA organisatie breed ingezet kan worden ondersteunt Peacock u bij het geven van een demo en het delen van de resultaten van de robot aan teams en/of directie binnen de organisatie.

de Krom

“Door de Business Intelligence en Robotic Process Automation oplossingen van Peacock is de werkdruk voor mijn medewerkers lager en hebben we geen extra FTE op ons bedrijfsbureau aangenomen.“

Johan de Krom | Eigenaar | De Krom

5.

RPA opschalen

U heeft als organisatie besloten dat het niet bij 1 tot 3 processen blijft en gaat RPA organisatie breed inzetten. Het advies is om de afweging te maken tussen het zelf ontwikkelen en onderhouden van toekomstige robots of het uitbesteden aan Peacock.

 1. Volledige ontzorging door uitbesteden aan RPA experts van Peacock
 2. Interne borging door opleiding intern RPA-team –
  Wij begeleiden u hierin aan de hand van drie typen trainingen:
  • Basiscursus in RPA platform: Cursisten hebben begrip van de RPA software (Microsoft Power Automate of UiPath) en zijn in staat een bot te bouwen met basis elementen (desktop-, office-, web automatisering).
  • Cursus RPA-development: Cursisten hebben begrip van de wijze waarop processen gerobotiseerd kunnen worden. En zijn in staat om een gemiddelde complexe bot te bouwen, incidenten te onderzoeken en op te lossen en verslaglegging te doen naar de desbetreffende proceseigenaar.
  • Co-development: Op basis van een gezamenlijk opgestelde ontwikkel agenda begeleiden onze RPA developers uw medewerkers hand on bij het robotiseren van uw processen. In de beginfase zal een consultant samen met de developers de eerste bots op gaan bouwen. Vervolgens worden de developers steeds meer losgelaten en verschuif de rol van de consultant van mede-ontwikkelaar naar reviewer.

6.

Beheer en onderhoud

Uiteraard is het mogelijk het beheer en onderhoud bij Peacock te beleggen. In sommige situaties is het beter om de robot in eigen beheer te nemen. Peacock leidt uw medewerkers op om de robots te beheren, onderhouden en zelf nieuwe processen te robotiseren.

 1. Volledige beheer en onderhoud door uitbesteden aan RPA experts van Peacock
 2. Intern beheer en onderhoud door opleiden intern RPA-team – Wij begeleiden u hierin aan de hand van twee typen trainingen:
  • Basiscursus RPA in platform : Cursisten hebben begrip van de RPA software en zijn in staat een bot te bouwen met basis elementen (desktop-, office-, web automatisering).
  • Cursus RPA-beheer: Cursisten hebben begrip hoe gehandeld moet worden bij incidenten. Zijn in staat om deze te onderzoeken en op te lossen.

Waarom Robotic Process Automation (RPA) van Peacock?

Vandaag starten betekent binnen 4 weken een werkende robot in uw organisatie. Klein beginnen en snel resultaat. Geen ingrijpende IT wijzigingen zijn nodig.

Vanuit onze jarenlange ervaringen helpen wij verschillende typen organisaties bij het inzetten van RPA. Van de Krom bestratingen tot Nikon. Van eerste implementatie tot advies over governance en interne borging. Dit doen wij met onze 13 specialisten.

bepaalt zelf of u de robots intern wilt beheren, of dat u liever gebruik maakt van onze expertise.

Iedere stap die een robot uitvoert, wordt gecontroleerd. Indien een robot tegen onverwachtse problemen aanloopt, rapporteert de robot waar in het proces het probleem precies zit. Taken die de robot wel uit kan voeren zijn altijd foutloos.

Onze robots voeren niet domweg taken uit, ze rapporteren over de uitgevoerde processen. De robot geeft aan welke uitzonderingen zich in het proces hebben voorgedaan. Zo houdt u altijd grip op wat er gebeurt.

Wij werken altijd op basis van een fixed fee. Wij weten uit ervaring dat de terugverdientijd (TCO) binnen 6-12 maanden wordt behaald. Onze projectaanpak is agile ingericht. Een eerste proces kan al worden gerobotiseerd vanaf € 5.000,-

Genoeg praatjes, tijd voor actie.

Meer weten over wat RPA voor uw organisatie kan betekenen? 
Vul het contactformulier in.

RPA Partners

We zijn partner van Microsoft (Gold Partner), UiPath en WorkFusion. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft, UiPath en WorkFusion trainingen en het behalen van diploma’s door het afleggen van examens en afronden van projecten. Zo zorgen wij er continu voor dat wij de nieuwste kennis in huis hebben!

WorkFusion
App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI