RPA software

RPA software imiteert menselijke handelingen op een PC, kan alle systemen en applicaties besturen via user interface, verwerkt data in formats, werkt continu (24/7) en heeft een hogere nauwkeurigheid dan mensen. RPA vereist geen grote IT-wijzigingen, is eenvoudig te schalen en toekomstbestendig! Alle digitale werkzaamheden met een repeterend karakter en/of waar medewerkers nog bezig zijn met het verkrijgen, verwerken, controleren en verplaatsen van data tussen verschillende systemen en applicaties, kan door de virtuele medewerker worden uitgevoerd. Perfect voor de overklop werkzaamheden die niemand leuk vind om te doen, maar die wel moeten gebeuren.

Welke RPA software leveranciers zijn er en welke RPA software is het meest geschikt voor mijn organisatie? Wij helpen u graag bij het beantwoorden van deze vraag. 

Welke RPA softwareleveranciers zijn er?

Er zijn inmiddels tientallen RPA software leveranciers op de markt. De bekende namen zoals; UiPath, Automation Anywhere, Blue Prism en Microsoft. Maar wellicht ook minder bekende namen, zoals: NICE, PegaSystems, Datamatics, Hyland etc. We zoomen in op twee grote RPA software leveranciers, namelijk UiPath en Microsoft Power Automate. Op dit moment is UiPath de grootste RPA software leverancier. Onze verwachting is dat Microsoft met hun Power Automate platform ze in de aankomende jaren gaan inhalen. Hier leest u waarom.

Maar wat zijn de verschillen tussen Microsoft Power Automate en UiPath?

Microsoft Power Automate

Power Automate is een op de cloud gebaseerde service waarmee toepassingsgebruikers op een praktische en eenvoudige manier werkstromen kunnen maken waarmee tijdrovende zakelijke taken en processen in toepassingen en services kunnen worden geautomatiseerd. In april 2020 werd Flow gerebrand en werd de belofte van een Microsoft RPA platform gedaan. Met de overname van Softomotive (mei 2020) is RPA binnen de Power Automate suite in een stroomversnelling geraakt. 

UiPath

UiPath is een cloudbased RPA oplossingen die organisaties helpt bij het ontwerpen, beheren en bewaken van automatiseringstaken. De in 2007 in Roemenië opgerichte UiPath is de grootste en meest bekende RPA software leverancier. UiPath is gebaseerd op ‘intelligente RPA’. Dit houdt in dat UiPath veel AI-functionaliteiten heeft zoals beeldherkenning, taalverwerking en lerend vermogen.

Voordelen Microsoft Power Automate

 1. Integratie met het bredere Power Platform, zoals:
  1. Power Apps, voor bijvoorbeeld naadloze samenwerking tussen robot en mensen in geautomatiseerde processen
  2. Power BI, voor bijvoorbeeld het monitoren van de werkzaamheden van robots
  3. Power Flows, voor het aansturen en inplannen van gerobotiseerde processen
  4. Standaard Connectoren voor connecties zoals: SQL server, Salesforce, Mailchimp, SAP, Sage, Google analytics
 2. Zeer aantrekkelijke kosten voor zowel licentie als benodigde hardware
 3. Proven track record op snelle doorontwikkeling. Zie Microsoft in BI quadrant sinds Power BI 2015
 4. Snel groeiende online community, waardoor u bij vragen of errors snel een antwoord of oplossing vindt.
 1. Gebruikersvriendelijkheid: User interface van Microsoft Power Automate is gebruiksvriendelijk en eenvoudig gebouwd. Lijkt op andere Microsoft oplossing en is daardoor herkenbaar. Activiteiten kunnen met drag & Drop worden geselecteerd.

Voordelen UiPath

 • Gebruikersvriendelijkheid: User interface van UiPath is gebruiksvriendelijk en eenvoudig gebouwd. Zij werken met Visio-achtige workflows, low code en activiteiten kunnen met drag & Drop worden geselecteerd.
 • Opleiding en support mogelijkheden: Er is een uitgebreide UiPath Academy waar u meerdere trainingsmodules kunt volgen en certificaten behalen. Naast de Academy is er een grote community waar u al uw vragen met andere UiPath ontwikkelaars kunt bespreken.
 • Test manager: waardoor kwaliteit van RPA processen beter kunnen worden beheerst en minder tijd te hoeven worden besteed aan beheerwerkzaamheden.

Wanneer kiest u voor Microsoft Power Automate of voor UiPath?

Klein en ‘goedkoop’ beginnen met RPA van een leverancier die potentieel op korte termijn marktleider wordt? Gevoel krijgen bij wat de robot kan en hoe u het organisatie breed in kan gaan zetten, dan is RPA van Microsoft interessant. Voor een relatief kleine investering heeft u één unattended robot* tot uw beschikking. Maakt u binnen uw organisatie al gebruik van Microsoft producten? De look & feel van Power Automate komt overeen met andere Microsoft producten, waardoor het allemaal heel herkenbaar is. Daarnaast is Microsoft bij uw IT-afdeling bekend en hoeft u geen nieuwe relatie aan te gaan met een minder bekende leverancier. De integratie met andere Microsoft producten perfect.

U weet dat u op korte termijn tientallen robots in uw omgeving wilt draaien. En u wilt daarom twee á drie medewerkers opleiden om zelf robots te bouwen. Dan is UiPath interessant.
UiPath heeft een goede en uitgebreide leeromgeving waar medewerkers zelf trainingsmodules kunnen volgen en certificaten kunnen behalen. 

* Eén robot is een sessie van 24/7 waarin u meerdere processen kunt robotiseren. Robot volgepland of u wilt meerdere processen tegelijk ‘draaien’, dan is er een tweede licentie nodig.

Waarom Robotic Process Automation (RPA) van Peacock?

Vandaag starten betekent binnen 4 weken een werkende robot in uw organisatie. Klein beginnen en snel resultaat. Geen ingrijpende IT wijzigingen zijn nodig.

Vanuit onze jarenlange ervaringen helpen wij verschillende typen organisaties bij het inzetten van RPA. Van de Krom bestratingen tot Nikon. Van eerste implementatie tot advies over governance en interne borging. Dit doen wij met onze 11 specialisten.

bepaalt zelf of u de robots intern wilt beheren, of dat u liever gebruik maakt van onze expertise.

Iedere stap die een robot uitvoert, wordt gecontroleerd. Indien een robot tegen onverwachtse problemen aanloopt, rapporteert de robot waar in het proces het probleem precies zit. Taken die de robot wel uit kan voeren zijn altijd foutloos.

Onze robots voeren niet domweg taken uit, ze rapporteren over de uitgevoerde processen. De robot geeft aan welke uitzonderingen zich in het proces hebben voorgedaan. Zo houdt u altijd grip op wat er gebeurt.

Wij werken altijd op basis van een fixed fee. Wij weten uit ervaring dat de terugverdientijd (TCO) binnen 6-12 maanden wordt behaald. Onze projectaanpak is agile ingericht. Een eerste proces kan al worden gerobotiseerd vanaf € 5.000,-

Benieuwd welke RPA software het beste bij uw organisatie past? Vul het formulier in en kom er snel achter!

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI