Power BI training

Wilt u leren werken met Power BI of meer halen uit Power BI? Onze Power BI training is gericht op uw eigen praktijk en wordt gegeven door Power BI specialisten met jarenlange ervaring. 

2-daagse incompany Power BI training

In deze 2-daagse training helpen we u en een aantal collega’s de basis van het werken met Power BI. De training wordt incompany gegeven, dus bij u op locatie en toegespitst op uw eigen praktijk.

 

Dit is wat u leert tijdens de 2-daagse training:

 • Ontwerpen van dashboards en toepassen van filters
 • Formules maken met Data Analysis Expressions (DAX)
 • Visualisaties maken in Power BI desktop
 • Mogelijkheden van Power BI Online
 • Mogelijkheden van Power BI mobile app

Hiermee ontwikkelt u basiskennis van:

 • Relaties maken tussen tabellen en beheren
 • Werken met verschillende data types
 • Het aanmaken van meetwaarden en kolommen

Naast deze onderwerpen gaan we aan de slag met verschillende casussen. Bijvoorbeeld hoe u een sales dashboard maakt met afgenomen producten en hoe u hiervan resultaten kunt visualiseren. Maar natuurlijk gaan we ook aan de slag met uw eigen data. Aan het einde van de training heeft u uw eigen dashboard gemaakt en weet u hoe u eenvoudige visualisaties maakt met Power BI.

"Echte specialisten op het gebied van BI, zeer nuttige training waarin ook de link gelegd wordt tussen de datamodellen en de output in de vorm van dashboards en visuals. Zo leer je ook beter begrijpen waar je naartoe werkt.”
Mikula Ristic
Business Controller | H&S Group

Co-development Power BI

Na het volgen van de trainingen kan worden gestart met een co-development traject.

In de beginfase zal de Peacock-consultant samen met uw medewerkers de eerste dashboards bouwen. Vervolgens laten wij uw medewerkers steeds meer los en verschuift de rol van onze consultant van mede-ontwikkelaar naar reviewer.

In de laatste fase van dit traject zijn uw medewerkers in staat om geheel zelfstandig dashboards te bouwen en heeft Peacock alleen nog de rol als reviewer. Zo werken we naar totale onafhankelijkheid toe. 

Dashboards gebouwd
0

Waarom een Power BI training van Peacock volgen?

 • Gecertificeerde trainers met jarenlang praktijkervaring
 • Incompany trainingen, helemaal gericht op uw praktijk
 • Peacock is Gold Partner voor Microsoft Power Bi

Beheer & onderhoud

Wij bieden volledige ontzorging bij het beheer en support. U hoeft zich geen zorgen te maken over de stabiliteit en betrouwbaarheid van uw BI-omgeving. Wij monitoren dagelijks of de jobs doorlopen en er geen bijzonderheden blijken bij de validaties.

De BI Accelerators worden jaarlijks geüpdatet. Daarnaast maken we samen afspraken over de gebruikersondersteuning.

Meer interesse om zelf het beheer & onderhoud te doen of in een Reporting Services training, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Partner

Wij zijn Microsoft Gold Partner. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft trainingen en het behalen van diploma’s door het afleggen van examens. Zo zorgen wij er continu voor dat wij de nieuwste kennis in huis hebben.

Wilt u zelf aan de slag met Power BI?

Aan het einde van de training heeft u uw eigen dashboard gemaakt en weet u hoe u eenvoudige visualisaties maakt met Power BI

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI