Microsoft Power Automate

If you hate it, (Power) Automate it

Met Power Automate robotiseert u eenvoudig bedrijfsprocessen op basis van een cloud gebaseerde oplossing. Op een laagdrempelige manier automatiseert u routinematige werkzaamheden, waardoor medewerkers weer tijd hebben voor echt uitdagende werkzaamheden!

Microsoft Power Automate

Naast de volwaardige integratie van RPA in Power Automate is het ook mogelijk om op basis van API’s, standaard connectoren of Workflows processen te automatiseren. Alles georganiseerd op 1 centrale plek. Naast Desktop automatisering is ook het automatiseren van processen op telefoons mogelijk.

Door een integratie in het Power Platform van Microsoft is een naadloze samenwerking tussen mens en machines mogelijk. Denk aan monitoring van je automatisch processen via Power BI, een menselijke controle via een app op je telefoon of start een proces op via een berichtje in teams.

Uw collega’s hoeven zich met RPA niet langer bezig te houden met routinematig werk. Zij gebruiken hun expertise en creativiteit voortaan voor de meer uitdagende werkzaamheden!

Niet alleen inhoudelijk zijn er redenen om te kiezen voor Power Automate. De bijkomende kosten zijn betaalbaar en gemakkelijk te schalen. Vanaf €33,70 per maand kun je Power Automate inclusief RPA al inzetten als persoonlijk assistent en vanaf €160,20 beschik je over een volwaardige digitale collega die zelfstandig taken uitvoert. De implementatie van Power Automate heeft weinig impact op de bestaande infrastructuur, waardoor je snel aan de slag kunt gaan.

Patina bespaart 2,5 FTE door lekkagemeldingen te automatiseren

“Peacock helpt je met hun RPA-oplossing bedrijfsprocessen te optimaliseren, waardoor medewerkers zich met uitdagende taken kunnen bezighouden. Peacock is een fijn bedrijf om mee samen te werken.”

Frankie Who | Servicemedewerker | Patina dakdenkers

Wat is Microsoft Power Automate?

Op het eerste gezicht lijkt het platform van Microsoft Power Automate op de andere RPA platformen, zoals die van UiPath, BluePrism, Automation Anywhere en Workfusion. Waar zit het verschil dan in?

 1. Integratie met het bredere Power Platform, zoals:
  1. Power Apps
  2. Power BI
  3. Power Flows
  4. Standaard Connectoren
 2. Proven track record op snelle doorontwikkeling.
 3. Snel groeiende online community.
 4. Zeer aantrekkelijke kosten voor zowel licentie als benodigde hardware.

Integratie met het Microsoft Power Platform

Microsoft Power Automate staat niet op zichzelf maar is volledig geïntegreerd binnen het bredere Power Platform. Dit betekent dat automatisering gemakkelijk uit te breiden is met belangrijke en volwassen integraties zoals:

 • Power Apps, een service waarmee u apps of een extern portaal kunt ontwikkelen om snel data te verkrijgen. Power Automate kan met een trigger uit de apps een proces starten.
 • Power BI, de processen kunnen met Power BI worden gemonitord, waardoor u grip houdt op de werkzaamheden van de mens en robot. Meer informatie vindt u hier.
 • UI Flows, voor het aansturen en inplannen van gerobotiseerde processen, allemaal vanuit de cloud.
 • Standaard Connectoren voor connecties zoals: SQL Server, Salesforce, Mailchimp, SAP, Sage, Google Analytics. Door te werken met standaard connectoren kunt u snel en eenvoudig connecties maken met deze programma’s, zonder hier aparte logica voor te moeten ontwikkelen.

Snelle doorontwikkeling en groeiende Microsoft community

Microsoft staat bekend om de snelle innovatie in het productportfolio. Kijk bijvoorbeeld naar de doorontwikkeling van Power BI ten opzichte van de concurrentie. Ook voor het bredere Power Platform, waaronder Power Automate, heeft Microsoft een ambitieus innovatieplan gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan een integratie met Microsoft Teams.

Tevens is er een snel groeiende community van specialisten om uw vragen te beantwoorden. Hierdoor is een zoekactie op Google vaak al voldoende om de benodigde documentatie te vinden of om eventuele issues op te lossen.

Tot slot beschikt Microsoft over een uitstekend learn platform, inclusief erkende en waardevolle certificeringstrajecten voor uw medewerkers.

Nikon Power Automate

Voordelen van Microsoft Power Automate

Vanaf €33,70 per maand kunt u Power Automate inclusief RPA al inzetten als persoonlijk assistent en vanaf €160,20 beschikt u over een volwaardige digitale collega die zelfstandig taken uitvoert.

Teveel werk voor 1 digitale collega? Geen probleem binnen een dag is uw tweede digitale collega up en running. Altijd gemakkelijk schalen.

Door de integratie met het Power Platform kunt u verder gaan dan alleen RPA. Zo kiest u de beste technische oplossing voor ieder probleem.

De impact van het implementeren van Power Automate op de bestaande IT omgeving is minimaal. Hierdoor kunt u snel aan de slag en is er slechts beperkt een hardware investering nodig.

Ondanks dat Microsoft relatief kort actief is in het domein scoren zij al het hoogst op de “Completeness of Vision” as van Gartner in 2020.

Power Automate haalt het saaie werk weg en geeft de medewerkers alleen uitdagende werkzaamheden. Samenwerken met de automatische processen kan op een gebruiksvriendelijke manier.

Genoeg praatjes,
tijd voor actie.

Meer weten over wat Microsoft Power Automate voor uw organisatie kan betekenen? 

Vul het contactformulier in.

Partner

Wij zijn Microsoft Gold Partner. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft trainingen en het behalen van diploma’s door het afleggen van examens. Zo zorgen wij er continu voor dat wij de nieuwste kennis in huis hebben.

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI