Apps

Bent u op zoek naar een manier om de productiviteit en efficiëntie van uw organisatie te verbeteren?
Denk dan eens aan het Microsoft Power Platform!

Met Power Apps en Power Portals kunt u als organisatie profiteren van de voordelen van een custom made app zonder de kosten en de complexiteit van een traditionele software ontwikkeling. Het inzetten van een passende app of portal heeft een positieve invloed op de productiviteit wat uiteindelijk resulteert in betere prestaties en meer succes voor uw organisatie.

In privésferen zijn apps al vanzelfsprekend en inmiddels niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Het wordt veel gebruikt om onze dagelijkse zaken makkelijk en efficiënt af te handelen en op te volgen. Logisch dat u deze manier van werken ook in uw bedrijf wil toepassen!

Peacock is specialist op het gebied van het Microsoft Power platform. Ons team helpt u graag om inzichtelijk te maken welke werkzaamheden vereenvoudigd zouden kunnen worden door middel van Power Apps en Power Pages. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en nieuwste functionaliteiten. Samen met een specialist haalt u het meest uit de mogelijkheden van het Power Platform.

Ik wil vrijblijvend kennismaken!

Geef medewerkers de juiste middelen en transformeer uw organisatie!

Microsoft Power Apps en Power Pages zijn ontworpen om te helpen bij het creëren van snelle en intuïtieve apps en portalen voor veelvoorkomende bedrijfsprocessen. Dit zorgt ervoor dat processen efficiënter verlopen. Door het inrichten van slimme, interne applicaties zorgt u ervoor dat medewerkers hun werk soepel en efficiënt kunnen uitvoeren. U behaalt het optimale rendement, uw medewerkers zijn tevreden en productief. Dat is toch een win-win situatie?

De mogelijkheden binnen het Power Platform zijn eindeloos. Of het nu gaat om het automatiseren van bedrijfsprocessen, het verzamelen van gegevens of het stroomlijnen van workflows, PowerApps biedt de flexibiliteit die nodig is om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Enkele voorbeelden van mogelijke apps zijn: een budget app om budgetten van verschillende afdelingen en/of projecten te kunnen beheren, een verlof app waarmee werknemers eenvoudig hun verlof kunnen indienen of een administratieve app waarmee u kunt zorgen dat uw data altijd onder één dak en up-to-date is. Door middel van apps geeft u werknemers de mogelijkheid om simpel maar doeltreffend met bestaande data aan de slag te gaan.

Roelofs

“De open communicatie, snelle opvolging, duidelijke afspraken en prettige contacten passen ook bij Roelofs. Hierdoor verlopen de projecten prima. Wanneer je ziet dat het in de praktijk werkt, dan hoef je niet verder te zoeken of te twijfelen.”

Stephen Haverkamp | CFO | Roelofs Groep 

Waarom Apps?

Digitaliseren en standaardiseren van processen.

Power Apps biedt de mogelijkheid om analoge bedrijfsprocessen efficiënt te transformeren naar digitale en geautomatiseerde processen, tegen lage ontwikkelingskosten. Een belangrijk voordeel van het Power Platform is dat door middel van API’s, database communicatie of Robotic Proces Automation je eenvoudig een koppeling kunt maken met bijna alle interne en externe applicaties. Zo is de app in staat om te communiceren met uw andere bedrijfsapplicaties en heeft de gebruiker van de app alle beschikbare informatie die nodig is voor de uitvoering van het proces .

Snelle ontwikkeling door middel van Low Code.

Het laten ontwikkelen van maatwerk apps is vaak kostbaar en erg tijdrovend.  Microsoft Power Platform is een Low Code platform. Hierdoor hebben Power Apps en Power Pages de voordelen en functionaliteiten van maatwerk software, maar kan de oplossing toch snel worden gerealiseerd tegen relatief lage kosten. Daarnaast is het beheren en doorontwikkelen van Low Code oplossingen ook efficiënter en minder kennisintensief.

Beschikbaar voor telefoon, tablet en desktop.

Microsoft Power Apps en Power Pages zijn beschikbaar voor uw mobiele telefoon, tablet en desktop. Zo heeft u dus op elk gewenst moment uw gegevens bij de hand. Door het inrichten van slimme, eigen applicaties zorgt u ervoor dat medewerkers hun werk soepel, slim en efficiënt kunnen uitvoeren. U behaalt het optimale rendement, uw medewerkers zijn tevreden en productief.

Verhoogt de kwaliteit van data en stuurinformatie.

Wanneer u data registreert in een App in plaats van in Excel of op papier, dan wordt de uniformiteit en de kwaliteit geborgd. Hierdoor is data bruikbaar als stuurinformatie of voor het creëren van inzicht. Daarnaast integreert PowerApps naadloos met een datawarehouse in Azure of direct in Power BI.

Sluit naadloos aan op uw processen.

Met PowerApps is het relatief simpel om een eenvoudige app te realiseren, maar het is ook zeer geschikt voor complexe functionaliteiten zoals uren registratie, data verzamelen en data beheren. In een wereld waarin steeds meer gebruik wordt gemaakt van standaard best of breed applicaties, is Power Apps een manier om uw organisatie specifieke processen in een eenvoudige app te borgen.

Gebaseerd op “Leading” Microsoft Technology.

Het platform van Microsoft wordt erkend als “Leading Technology” door onafhankelijke onderzoekbureaus zoals Gartner en Forrester. We zijn Microsoft Gold Partner. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft trainingen en het behalen van diploma’s. Zo zorgen wij er continu voor dat we de nieuwste kennis in huis hebben!

Onze werkwijze en implementatie

1

2

3

4

5

6

1

Kennismaking

We starten het project met een inventarisatiefase. Hierbij organiseren we samen met u een aantal sessies om de processen te beschrijven en de wensen qua functionaliteit helder te krijgen. Hierbij betrekken we alle afdelingen die in het proces betrokken zijn.

2

Architectuur

Op basis van de beschreven bedrijfsprocessen en functionaliteiten bepalen we welke architectuur het beste past. We kijken hierbij niet alleen naar de mogelijkheid van een app maar ook hoe we het Power Platform in de brede zin kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het automatiseren van routinematig werk en het realiseren van integraties met het datawarehouse en andere applicaties. Hoe gaat de app passen binnen het gehele applicatielandschap? En hoe kan uw team het prettigst werken? Vervolgens presenteren we een concept waarin we processen schetsen en een advies geven met betrekking tot de architectuur.

3

Design

In de design fase werken we het ontwerp van de oplossing uit. Dit bestaat uit een technisch ontwerp, een functioneel ontwerp en een User Experience design. Een begrijpelijke en gebruiksvriendelijk ontwerp van de user interface zijn essentieel voor uw app. De app moet vertrouwd aanvoelen voor uw team, met passende huisstijl. Daarom is een User Experience design belangrijk voordat een app wordt gebouwd. In de ontwerpfase vertalen we daarnaast in een aantal inhoudelijke sessies de beschrijving van het proces naar een technisch ontwerp en een functioneel ontwerp. Samen met u worden acceptatiecriteria opgesteld waaraan de app moet voldoen voor deze live kan.

4

Ontwikkeling

Door te werken in sprints, zorgen we dat uw app volledig voldoet aan de wensen van uw organisatie. Hierbij is het doel om zo snel mogelijk een eerst werkende versie neer te zetten. De key users hebben de mogelijkheid om feedback te geven op de tussentijdse resultaten. Deze feedback wordt vervolgens, op basis van de prioriteiten, in een volgende sprint opgepakt. In de ontwikkelfase worden de strategie en het design van uw app realiteit.

5

Acceptatie

Nadat de ontwikkeling is afgerond gaan de key users op basis van de acceptatiecriteria testen. Eventuele issues worden op deze manier tijdig gesignaleerd en opgevolgd. Na een succesvolle acceptatietest kan de app in gebruik worden genomen door alle gebruikers.

6

Go Live

En dan is het feest, de app kan live! Om er zeker van te zijn dat alles goed gaat en ook toekomstige aanpassingen goed kunnen worden doorgevoerd, maken we gebruik van een OTAP straat en versiebeheer. Zo bewaken we de kwaliteit voortdurend en optimaliseren waar nodig.

Genoeg praatjes, tijd voor actie.

Klaar om je bedrijfsprocessen te automatiseren?

Na het invoeren van onderstaand formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact op om een afspraak te plannen.

Onze app consultants

Jeroen Payens

Jimmie van Vliet

Louis Lukkezen

Jasper Buren

Christiaan Venhuizen

Tommy Versteeg

Sjors van Dijk

App mij