Roelofs Groep

“De open communicatie, snelle opvolging, duidelijke afspraken en prettige contacten passen ook bij Roelofs. Hierdoor verlopen de projecten prima. Wanneer je ziet dat het in de praktijk werkt, dan hoef je niet verder te zoeken of te twijfelen.”

 

Stephen Haverkamp | CFO | Roelofs Groep

Stephen Haverkamp | CFO

Uitdagingen
Binnen Roelofs Groep hebben we in de afgelopen jaren geïnvesteerd in onze informatievoorziening. Vanuit vorige werkgevers was ik al bekend met verschillende BI tools en binnen Roelofs Groep zijn we gestart met een verkennend project. De concrete vraag van commercie was om bij de klant alle actuele info op 1 A4-tje te kunnen zien waaronder de omzetten per zandwinning, de zandsoorten, de facturen en de openstaande posten. We zijn de uitdaging aangegaan om dit op te pakken als eerste BI project. Eerst dit afronden en dan door naar het volgende. We hebben gezien dat dit vervolg vanzelf gaat. Alle Excel lijsten die veel inspanning kosten kunnen nu vanuit de BI omgeving komen. Tot zover kwamen we op eigen kracht.

Roelofs Groep afbeelding

Waarom gekozen voor Peacock?

Wat heeft de oplossing u opgeleverd?

Wat vinden de medewerkers?

Hoe kwam u in aanraking met ons?

Hoe vindt u de samenwerking?

Stephen's BI advies

Bij het eerste contact was direct duidelijk dat niet alleen de techniek beheerst wordt, maar dat er geluisterd wordt naar waar je op zoek bent. Dan kom je tot echte oplossingen die werken.

Vanuit mijn eigen ervaring heb ik vaak naar oude data zitten kijken, zonder dat ik me hier bewust van was. Dit is door deze oplossing direct zichtbaar in het beginscherm. Wanneer er zaken in de data niet kloppen, dan zijn de rapporten niet te vertrouwen. Direct helder dus. De tool hebben we ook met de accountant doorgenomen. Die waren er ook enthousiast over.

Er is eerst een stagiair mee aan de slag gegaan. Die heeft als het ware de medewerkers de mogelijkheden laten zien. In afdeling overleggen hebben we vervolgens de voortgang van de ontwikkelingen van bijvoorbeeld de zandwinningslijsten laten zien. Medewerkers gingen hierdoor ook direct nadenken over wat ze met deze tool zouden kunnen doen. Welke lijst of welk rapport zouden zij zelf graag uit de omgeving willen halen? Op basis hiervan zijn we gaan uitbreiden.

We werden door Jorrit Koops van Schuiteman Accountants getipt. Binnen de controlepraktijk maken zij gebruik van de oplossingen van Peacock. Jorrit gaf aan dat een demo meemaken van de Financial Control Accelerator wel eens interessant voor Roelofs kon zijn. Hij heeft gelijk gekregen!

De open communicatie, snelle opvolging, duidelijke afspraken en prettige contacten passen ook bij Roelofs. Hierdoor verlopen de projecten prima.

Kom maar een keer bij ons kijken, dan laten wij het zien. Wanneer je ziet dat het in de praktijk werkt, dan hoef je niet verder te zoeken of te twijfelen.

Over Roelofs Groep
Roelofs Groep is een bedrijf dat actief is in de openbare ruimte en in de grondstoffen (zandwinning). In de openbare ruimte beheerst Roelofs Groep alle disciplines van advies, ontwerp naar realisatie en onderhoud. Het motto van de oprichter is “Wat kunnen we morgen beter doen?”. Dit zit in de organisatie verweven en maakt dat Roelofs Groep voortdurend bezig is om ons als organisatie en als medewerker verder te ontwikkelen.

Over Stephen Haverkamp
Stephen Haverkamp is sinds 2015 als directeur bedrijfsvoering/CFO actief bij Roelofs Groep. We zijn een bedrijf dat actief is in de openbare ruimte en in de grondstoffen (zandwinning). In de openbare ruimte beheersen we alle disciplines van advies, ontwerp naar realisatie en onderhoud. Het motto van de oprichter is “Wat kunnen we morgen beter doen?”. Dit zit in de organisatie verweven en maakt dat we voortdurend bezig zijn om ons als organisatie en als medewerker verder te ontwikkelen.

App mij