Business Intelligence

Business Intelligence

Business Intelligence is het middel waarmee u data zo gepresenteerd krijgt, dat u daar beslissingen op kunt nemen. En datagedreven beslissingen, leiden tot de beste prestaties. Mist u ook data om goed onderbouwde plannen te maken? Of kost het u veel moeite de juiste data te verzamelen? Business Intelligence biedt de uitkomst. 

Peacock is Business Intelligence specialist. Ons team helpt u graag de juiste data inzichten te krijgen. Het maakt niet uit of de data die u nodig heeft uit verschillende systemen komt. Of dat u nog niet precies weet welke data u nodig heeft om uw vraag te beantwoorden. Wij helpen u daarbij. Ook als u denkt dat het heel complex is, dan verbazen wij u graag over wat er mogelijk is.

Met Business Intelligence van vraag naar data inzicht

Business Intelligence is het proces van het verzamelen van data en het weergeven van de juiste data, zodat u daarop actie kunt ondernemen. 

Uw informatiebehoefte bepaalt welke data u nodig heeft

Welke data inzichten heeft u nodig? Aan de hand van een inventarisatie bepalen we samen welke data nodig is, zodat u daarmee de juiste inzichten krijgt. We bepalen dus samen de benodigde KPI’s. Vervolgens kijken we hoe we die data gaan verzamelen.

Met datawarehousing verzamelen wij alle benodigde data op één plek

Alle data die nodig is om sturing te geven aan uw bedrijf of bedrijfsprocessen verzamelen en modelleren we. Die data slaan we op op één plek, ook wel het datawarehouse genoemd. Vanuit het datawarehouse gebruiken we en verwerken we de data voor onder andere de BI-dashboards.

Effectieve en overzichtelijke dashboards maken het verschil

Het belangrijkste eindproduct van Business Intelligence zijn effectieve en overzichtelijke dashboards en rapportages. Onze Business Intelligence dashboards zijn interactief. U kunt tot in detail inzoomen op de data die u nodig heeft. Daarmee kunt u nu de inzichten opdoen die u nodig heeft.

Interxion

“Als je als organisatie opzoek bent naar een partij die je kan helpen bij het structureren van je analytics landschap en je een partij zoekt die zelf proactief vinger aan de pols houdt en snelheid en focus in het proces biedt, dan moet je bij Peacock zijn!” 

Kasper Dessing | Manager BI | Interxion

Gestandaardiseerde Business Intelligence oplossingen

Welke data inzichten u nodig heeft om op te sturen, bepalen welke data verzamelt moet worden. Hoewel uw systemen en processen waarschijnlijk uniek zijn, is de vraag meestal niet uniek. Veel bedrijven zoeken antwoorden op dezelfde vragen. Zoals bijvoorbeeld: 

Wat levert een klant mij gemiddeld op?
Hoe zien de prognoses voor het komende jaar er uit en moet ik bijsturen?
Hoeveel onderhanden werk  is er momenteel?
Is er nog voldoende voorraad aanwezig?

Deze en vele andere vragen worden vaker gesteld. Daarom heeft Peacock gestandaardiseerde oplossingen gemaakt. Zo hoeven we niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Daarmee besparen we tijd en dus geld.

Business Intelligence accelerators

In samenwerking met onze ervaren BI consultants en externe experts heeft Peacock gestandaardiseerde BI producten ontwikkeld. Deze standaard BI oplossingen noemen we Accelerators. Onze BI Accelerators zijn volwaardige datawarehouse-oplossingen die we voor verschillende bedrijfsprocessen in zetten. Zoals financieel, verkoop, inkoop en voorraadbeheer.

 

De voordelen van de standaard Business Intelligence oplossingen

Benieuwd naar onze Business Intelligence oplossingen?

Bekijk de beschikbare Accelerators

Aan de slag met onze Business Intelligence oplossingen

Om Business Intelligence voor uw bedrijf succesvol in te zetten, hanteren wij de volgende werkwijze:

1. Implementatie Business Intelligence Accelerator

Binnen 6 weken implementeren wij een BI Accelerator. Daardoor kunt u snel aan de slag met de data en uw procesverbetering. Na de implementatie kunt u direct aan de slag met uw data vanuit een volwaardig datawarehouse.

2. Uitbreiden op basis van uw specifieke wensen

Op basis van uw specifieke behoefte breiden wij uw datawarehouse uit. Eventuele extra accelerators voegen we toe. Daarnaast gaan we aan de slag met uw specifieke wensen. Ook integreren we automatische validaties om de data-integriteit altijd te waarborgen.

3. BI training

Met verschillende trainingen zorgen we ervoor dat de gebruikers van de BI omgeving aan de slag kunnen met Power BI en/of Reporting Services. Hierdoor leren uw gebruikers om te gaan met de standaard rapportages en dashboards. Daardoor kunnen zij ook zelf ad-hoc dashboards en rapportages bouwen op uw datawarehouse. Naast trainingen verzorgen wij ook co-development sessies om gebruikers op te leiden.

4. Beheer en support​

U hoeft zich geen zorgen te maken over de stabiliteit en betrouwbaarheid van uw BI omgeving. Dagelijks monitoren onze BI specialisten de validaties die automatisch worden gerapporteerd. Wij bieden volledige ontzorging bij het beheer en support.

De BI Accelerators worden regelmatig geüpdatet. Daarnaast maken we samen afspraken over het beheer en support.

5. Evaluatie en verbetering

Na de implementatie van de Accelerator(s) evalueren we deze met u. Zijn er nog mogelijkheden voor verbetering of wilt u uitbreiden, dan passen we de BI oplossing aan. Hier blijven we graag met u over in gesprek.

Power BI inspiratie sessie

Is het nog onduidelijk wat Business Intelligence binnen uw organisatie kan opleveren? Om de toegevoegde waarde van Business Intelligence binnen uw organisatie tastbaar te maken, organiseren wij Power BI inspiratie sessies. Op basis van door u aangeleverde data laten we u binnen 1 dag zien wat de potentie van Power BI is binnen uw organisatie. Bent u al bekend met Business Intelligence en u wilt gebruik gaan maken van self-service BI? Met onze Power BI training kunt u self-service BI in uw organisatie realiseren.

Waarom Business Intelligence oplossingen van Peacock?

Onze BI oplossingen zijn gebouwd met Microsoft technologie. De Accelerators worden geüpdatet en in uw bedrijfsspecifieke implementaties worden validaties ingebouwd. Daardoor heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Doordat we werken met standaard BI oplossingen en automatische data validaties, zijn onze oplossingen eenvoudig in gebruik en onderhoud. Hierdoor wordt uw BI omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met standaard Business Intelligence oplossingen en fixed fees, voorkomt u hoge kosten. Zowel bij de implementatie, als ook bij het onderhoud.

Wij leveren binnen 6 weken een volwaardige datawarehouse gericht op 1 deelgebied (financieel, verkoop, voorraad, inkoop).

De BI oplossingen kunnen op elk systeem worden geïmplementeerd. Het datamodel is getest voor o.a.: Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda.

Het verversen van data wordt volledig automatisch gedaan. U beschikt daarom altijd over up-to-date informatie. Bovendien zijn de dashboards toegankelijk op al uw devices.

Genoeg praatjes, tijd voor actie.

Meer weten over wat BI voor uw organisatie kan betekenen? 
Vul het contactformulier in en kom met een van onze BI consultants in contact.

Onze Business Intelligence consultants

Ga ook aan de slag met het verbeteren van de de prestaties van uw organisatie en neem contact met ons op.
Onze BI consultants helpen u graag verder.

  Gerben Dam
  Mina Hellamand
  Marc de Fluiter
  Daan
   Daan van Lierop
   Kees van Duijn
    Peter de Jonge
    Hannah Venhuizen
    Timur Durmaz
    Theresa Kocanda

    BI partner

    We zijn Microsoft Gold Partner in Business Intelligence. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft trainingen en het behalen van diploma’s door het afleggen van examens. Zo zorgen wij er continu voor dat wij de nieuwste kennis in huis hebben!

    App mij

    Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

    Bedankt voor het invullen!

    We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

    Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI