Business Intelligence

Business Intelligence oplossingen

Bent u opzoek naar een Business Intelligence oplossing? Onze Business Intelligence oplossingen zijn: 

 • Betrouwbaar
 • Beheersbaar
 • Betaalbaar
 • Bron-onafhankelijk
 • Altijd en overal up-to-date
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Uw informatiebehoefte bepaalt welke data u nodig heeft

Aan de hand van de inventarisatie van de benodigde KPI’s en uw informatiebehoefte bepalen wij samen met u welke data wij uit de database ontsluiten, waarmee u de juiste inzichten verkrijgt. Indien nodig breiden wij uw datawarehouse uit met extra standaardoplossingen.

Door datawarehousing verzamelen wij alle benodigde data op één plek

Alle data die nodig is om sturing te geven aan uw bedrijf of bedrijfsprocessen wordt verzameld en gemodelleerd. Daardoor ontstaat één versie van de waarheid die gebruikt wordt voor dashboards, rapportages en self-service BI.

Effectieve en overzichtelijke dashboards maken het verschil

Het belangrijkste eindproduct zijn effectieve en overzichtelijke dashboards en rapportages die up-to-date data bevatten en interactief zijn. U kunt tot op detailniveau in de data inzoomen en kunt er altijd vanuit gaan dat de data valide en betrouwbaar is.

Gestandaardiseerde Business Intelligence Accelerators​

In samenwerking met onze ervaren BI consultants en externe experts heeft Peacock gestandaardiseerde BI producten ontwikkeld. Deze standaard BI oplossingen noemen we Accelerators. Onze BI Accelerators zijn volwaardige datawarehouse-oplossingen die we voor verschillende bedrijfsprocessen in zetten. Zoals financieel, verkoop, inkoop en voorraadbeheer.

Deze Accelerators maken het eenvoudig en kosten aantrekkelijk om Business Intelligence te implementeren. Bovendien worden de Accelerators steeds doorontwikkeld, zodat uw BI oplossing altijd werkt met de nieuwste technieken. Tot slot zijn de BI Accelerators gebaseerd op Microsoft technology. Deze technologie is erkend als “Leading Technology” in Gartner’s Magic Quadrant voor Business Intelligence & Analytics.

Interxion

“Als je als organisatie opzoek bent naar een partij die je kan helpen bij het structureren van je analytics landschap en je een partij zoekt die zelf proactief vinger aan de pols houdt en snelheid en focus in het proces biedt, dan moet je bij Peacock zijn!” 

Kasper Dessing | Manager BI | Interxion

Aan de slag met onze Business Intelligence oplossingen

Om Business Intelligence voor uw bedrijf succesvol in te zetten, hanteren wij de volgende werkwijze:

1. Implementatie BI Accelerator​​

Binnen 6 weken implementeren wij een BI Accelerator. Daardoor kunt u snel aan de slag met de data en uw procesverbetering. Na de implementatie kunt u direct aan de slag met uw data vanuit een volwaardig datawarehouse.

2. Uitbreiden op basis van uw specifieke wensen

Op basis van uw specifieke behoefte breiden wij uw datawarehouse uit door de implementatie van extra Accelerators of de integratie van specifieke wensen. Hierbij hanteren wij dezelfde ontwikkelmethodiek en integreren wij automatische validaties om de data-integriteit te borgen.

3. BI training

Met verschillende trainingen zorgen we ervoor dat de gebruikers van de BI omgeving aan de slag kunnen met Power BI en/of Reporting Services. Hierdoor leren uw gebruikers om te gaan met de standaard rapportages en dashboard en kunt u ad-hoc ook zelf dashboards en rapportages bouwen op uw datawarehouse. Naast trainingen verzorgen wij ook co-development sessies om gebruikers op te leiden.

4. Beheer en support​

U hoeft zich geen zorgen te maken over de stabiliteit en betrouwbaarheid van uw BI omgeving. Dagelijks monitoren onze BI specialisten de validaties die automatisch worden gerapporteerd. Wij bieden volledige ontzorging bij het beheer en support.

De BI Accelerators worden regelmatig geüpdatet. Daarnaast maken we samen afspraken over het beheer en support.

5. Evaluatie en verbetering

Na de implementatie van de Accelerator(s) evalueren we deze met u. Zijn er nog mogelijkheden voor verbetering of wilt u uitbreiden, dan passen we de BI oplossing aan. Hier blijven we graag met u over in gesprek.

Power BI inspiratie sessie

Nog onduidelijk wat BI binnen uw organisatie kan opleveren? Om de toegevoegde waarde van Business Intelligence binnen uw organisatie tastbaar te maken organiseren wij Power BI inspiratie sessies. Op basis van door u aangeleverde data laten we u binnen 1 dag zien wat de potentie van Power BI is binnen uw organisatie. Al bekend met BI en u wilt gebruik gaan maken van self-service BI? Met onze Power BI training kunt u self-service BI in uw organisatie realiseren.

Waarom Business Intelligence oplossingen van Peacock?

Onze BI oplossingen zijn gebouwd met Microsoft technologie. De Accelerators worden geüpdatet en in uw bedrijfsspecifieke implementaties worden validaties ingebouwd. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met standaard BI oplossingen en automatische data validaties zijn onze BI oplossingen eenvoudig in gebruik en onderhoud. Hierdoor wordt uw BI omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met standaard BI oplossingen en fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud.

Binnen 6 weken een volwaardige datawarehouse gericht op 1 deelgebied (financieel, verkoop, voorraad, inkoop).

De BI oplossingen kunnen op elk systeem worden geïmplementeerd. Het datamodel is getest voor o.a.: Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda.

Het verversen van data wordt volledig automatisch gedaan. U beschikt daarom altijd over up-to-date informatie. Dashboards zijn toegankelijk op al uw devices.

"5 voorbeeldvragen die u kunt beantwoorden met onze BI Accelerators"

Onze standaard BI oplossingen noemen we Accelerators

Benieuwd naar onze Business Intelligence oplossingen?

Genoeg praatjes, tijd voor actie.

Meer weten over wat BI voor uw organisatie kan betekenen? 
Vul het contactformulier in en kom met een van onze BI consultants in contact.

Onze BI consultants

Jeroen Payens
Peter-de-Vries---Peacock
  Peter de Vries
  Daan
   Daan van Lierop
   Peacockins-74-c.wiepvanapeldoorn-fotograaf
    Gerben Dam
    Intelligence Automation Expert
     Peter de Jonge
     Kees van Duijn

     BI partner

     We zijn Microsoft Gold Partner in Business Intelligence. Dit betekent dat wij de juiste technische expertises in huis hebben. Onze collega’s zijn gecertificeerd door het volgen van diverse Microsoft trainingen en het behalen van diploma’s door het afleggen van examens. Zo zorgen wij er continu voor dat wij de nieuwste kennis in huis hebben!

     App mij

     Laat hieronder uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op

     Bedankt voor het invullen!

     We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

     Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI