Hoe Microsoft Power Automate de RPA-software markt gaat veranderen!

Steeds meer organisaties zijn bekend met Robotic Process Automation en zien de toegevoegde waarde in van een robot die routinematige werkzaamheden overneemt. Toch zijn er ook bij veel bedrijven obstakels om te starten met RPA. Door de release van de nieuwe Microsoft Power Automate verwachten we dat deze software ervoor gaat zorgen dat RPA in hoog tempo in veel organisaties toegepast gaat worden.


Wat is Microsoft Power Automate?


Laten we beginnen met wat Microsoft Power Automate is. Met Power Automate kunt u bedrijfsprocessen eenvoudig robotiseren. Microsoft geeft zelf de volgende omschrijving: ‘Power Automate is een op de cloud gebaseerde service waarmee toepassingsgebruikers op een praktische en eenvoudige manier werkstromen kunnen maken waarmee tijdrovende zakelijke taken en processen in toepassingen en services kunnen worden geautomatiseerd’. Conclusie: op een laagdrempelige manier robotiseert u routinematige werkzaamheden, waardoor medewerkers weer tijd hebben voor echt uitdagende werkzaamheden!


Het ontstaan van deze baanbrekende RPA software


De geruchten van een overname in de RPA markt waren al in 2019 volop gaande. En opeens was het daar: Microsoft Power Automate. In april 2020 werd Flow gerebrand en werd de belofte van een Microsoft RPA platform gedaan. En dan denkt u natuurlijk: het duurt nog wel een paar jaar voor deze nieuwe oplossing een serieuze concurrent wordt voor marktleiders als UiPath, BluePrism, Automation Anywhere en Workfusion.

Met de overname van Softomotive (mei 2020) is RPA binnen de Power Automate suite in een stroomversnelling geraakt. Tijdens Ignite 2020 werd al een preview-versie gelanceerd van de nieuwe desktop automation tool die in oktober 2020 definitief gereleased wordt.

In deze oplossing gaat Microsoft al een stuk verder dan de beloofde add-in voor WinAutomation (het RPA platform van Softomotive). De gepresenteerde tool heeft onder de motorkap nog veel weg van WinAutomation, maar is al direct vormgegeven in de bekende Microsoft look en feel en is geïntegreerd in het bredere Power Platform van Microsoft.

“Zorg voor wat belangrijk is. Automatiseer de rest – Microsoft Power Automate.”


Wat zijn de voordelen van de nieuwe Microsoft Power Automate?


Op het eerste gezicht lijkt het platform van Microsoft Power Automate op de andere RPA platformen, zoals die van UiPath, BluePrism, Automation Anywhere en Workfusion. Waar zit het verschil dan in?

 1. Integratie met het bredere Power Platform, zoals:
  1. Power Apps, voor bijvoorbeeld naadloze samenwerking tussen robot en mensen in geautomatiseerde processen
  2. Power BI, voor bijvoorbeeld het monitoren van de werkzaamheden van robots
  3. Power Flows, voor het aansturen en inplannen van gerobotiseerde processen
  4. Standaard Connectoren voor connecties zoals: SQL server, Salesforce, Mailchimp, SAP, Sage, Google analytics
 2. Zeer aantrekkelijke kosten voor zowel licentie als benodigde hardware
 3. Proven track record op snelle doorontwikkeling. Zie Microsoft in BI quadrant sinds Power BI 2015
 4. Snel groeiende online community, waardoor u bij vragen of errors snel een antwoord of oplossing vindt.

 

Microsoft Power Automate maakt RPA software betaalbaar


Waar 10 jaar geleden de licentiekosten voor RPA hoog waren, is de kostprijs voor RPA platformen de laatste jaren gedaald. Hierdoor wordt RPA toegankelijk voor zowel grote als kleine organisaties. Power Automate springt daar slim op in door nog scherpere tarieven neer te zetten. Geen minimale afnamen van een x-aantal licenties, maar volledig schaalbaar. Vanaf €33,70 per maand heeft u als organisatie een volwaardige digitale medewerker in dienst. U kunt de vergelijking met Power BI maken. Voor een relatief lage investering heeft u een goed ‘basisproduct’ staan!


Hoe Microsoft Power Automate de RPA wereld gaat veranderen


Gaat Microsoft Power Automate de RPA wereld veranderen? Ja. Microsoft Power Automate is nog niet de grootste, maar onze voorspelling is dat over 5 jaar Power Automate bovenaan het Gartner Magic Quadrant for RPA staat!

Met de introductie van Power BI heeft Microsoft aangetoond dat ze in staat zijn snel te innoveren en snel een grote gebruikersgroep te creëren. Als Microsoft in staat is om dit ook in het RPA-domein aan te tonen, dan verwachten we dat zij maandelijks updates en innovaties uitbrengen. Onze verwachting is dat u over een aantal maandenmet een simpele zoekopdracht in Google snel de meest belangrijke informatie en oplossingen vindt.

Wat denkt u? Is Microsoft Power Automate een RPA software leverancier zoals zovelen of veranderen zij de RPA markt?

Waarom kiezen voor Peacock bij de implementatie van Microsoft Power Automate


Als officiële Microsoft Gold Partner en de jarenlange ervaring met RPA (WorkFusion & UiPath) is een stap naar het aanbieden van Power Automate een logische stap. Inmiddels hebben wij tientallen robots bij diverse klanten ingezet, van grote organisaties als Nikon en Kwantum tot kleine organisaties als Patina en De Krom Bestratingen.

Kortom, als RPA experts en Microsoft Partner kennen we beide werelden en hebben wij de juiste expertises in huis om u van A tot Z te ontzorgen, begeleiden en op te leiden.


USP Peacock


Waarom Robotic Process Automation (RPA) van Peacock?

 • Snel & eenvoudig
  Vandaag starten betekent binnen 4 weken een werkende robot in uw organisatie. Klein beginnen, snel resultaat en dan pas uitrollen. Geen ingrijpende IT wijzigingen zijn nodig.
 • Expertise
  Ondertussen zijn al tientallen robots ingezet bij alle typen organisaties. Van De Krom bestratingen tot Nikon. Dit doen wij met onze 10 experts.
 • Zekerheid
  Onze robots voeren niet domweg taken uit, maar zijn in staat zichzelf te controleren. Bij afwijkingen of bijzonderheden legt de robot de casus voor aan een collega met meer bevoegdheid. Op die manier borgen wij dat onze robots altijd betrouwbaar werk afleveren. Ook rapporteren onze robots de uitgevoerde processen. De robot geeft aan welke processen succesvol of niet succesvol zijn uitgevoerd. Zo houdt u altijd grip op wat er gebeurt.
 • Foutloos
  Iedere stap die een robot uitvoert, wordt gecontroleerd. Indien een robot tegen onverwachtse problemen aanloopt, rapporteert de robot waar in het proces het probleem precies zit. Taken die de robot wel uit kan voeren zijn altijd foutloos.
 • Vrijheid in beheer
  U bepaalt zelf of u de robots intern wilt beheren, of dat u liever gebruik maakt van onze expertise.
 • Betaalbaar
  Wij werken altijd met een fixed fee. Vooraf wordt de scope en planning vastgesteld, zodat er achteraf geen verrassingen zijn. Daarnaast weten wij uit ervaring dat de terugverdientijd (TCO) binnen 6-12 maanden wordt behaald. Onze projectaanpak is agile ingericht.

Wilt u op een laagdrempelige, goedkope en snelle manier bedrijfsprocessen met Microsoft Power Automate automatiseren?

Meer informatie?

App mij