Power BI dashboards

Microsoft is de marktleider op het gebied van Analytics en Business Intelligence Platforms. Power BI maakt het voor organisaties makkelijk om op een laagdrempelige manier Business Intelligence te gebruiken. Power BI is dé Self-Service BI-oplossing die het eindgebruikers in staat stelt zelf data inzichtelijk te maken in dashboards en rapportages, zonder de hulp van IT.

Bent u opzoek naar een professionele partner die u kan ondersteunen met het realiseren van Power BI dashboards? Peacock heeft standaard dashboards ontwikkeld op het gebied van Financiën, verkoop, inkoop en voorraad. Aanvullend daarop breidden wij deze standaard BI dashboards uit op basis van uw klantspecifieke wensen. U kunt hier als gebruiker verdere analyses op toepassen door de self-service mogelijkheden van Power BI. Hiervoor faciliteren wij Power BI trainingen. Zo helpen wij u van A tot Z.

Voordelen van Power BI dashboards

Door het gebruiken van veel standaard visualisaties en dashboards kunnen gebruikers gemakkelijk – door middel van drag and drop – dashboards realiseren, zonder behulp van een BI developer.

Vanaf ieder device, waarmee u verbinding heeft met internet, kunt u de dashboards benaderen. Bijvoorbeeld via uw laptop, tablet of op uw telefoon.

In Power BI kunt u een visueel aantrekkelijk en dynamisch dashboard realiseren, waarmee u complexe data op een gemakkelijke manier beschikbaar maakt voor uw eindgebruikers.

Power BI integreert naadloos met andere Microsoft producten. Denk bijvoorbeeld aan Teams, Excel en aan Azure Machine Learning. 

Doordat binnen Power BI voor verschillende data architecturen kan worden gekozen, is het mogelijk om altijd een oplossing te realiseren die snelle performance van dashboards en rapportages borgt.

Wilt u Power BI dashboards binnen uw organisatie delen, dan heeft u hiervoor een PRO-versie nodig. Deze kost €8,40 per maand per gebruiker. Door dit licentiemodel is Power BI schaalbaar en een kosten efficiënte BI oplossing.  

Self Service Power BI

Wilt u als organisatie zelf met Power BI aan de slag? Dan kunt u met ‘Plug & Play’ zelf dashboards in elkaar zetten. Self service Business Intelligence (BI) is dé manier om binnen enkele klikken rapporten of dashboards te creëren en data inzichtelijk te maken.

Self service BI is een ontwikkeling in het BI-landschap die eindgebruikers de mogelijkheid biedt om zelf rapporten en inzichten te genereren op basis van een centraal datamodel. Nadeel is dat voor elk vraagstuk één of meerdere Power BI dashboards worden gebouwd, zonder dat zij allemaal toegevoegde waarde hebben.

Benieuwd hoe u succesvol self service BI in kan zettenen welke voordelen het uw organisatie kan geven? Lees dan onze blog ‘self serivce bi voorwaarden voor succes’

Ons advies is om altijd te beginnen met standaard dashboards en rapportages om vanuit daar verdere analyses te doen. Peacock heeft meerdere dashboards in Power BI ontwikkeld.

Standaard Power BI dashboards

Onze gestandaardiseerde Power BI oplossingen – die gebaseerd zijn op processen in plaats van databasestructuren – biedt u als organisatie de mogelijkheid om eenvoudig en kosten aantrekkelijk Business Intelligence te implementeren. Door onze jarenlange ervaring hebben wij de meest voorkomende vragen, oftewel data verzameld en gemodelleerd in onze standaard Power BI Dashboards. Daardoor ontstaat één versie van de waarheid zodat uw eindgebruikers Self-service Power BI kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van dashboards en rapportages. De data in de standaard Power BI Dashboards wordt automatisch gevalideerd (26 validaties!) en zijn eenvoudig in gebruik en onderhoud. Door te werken met fixed fees voorkomt u hoge kosten.

 1. Financial Control Accelerator (FCA)
  Met de FCA heeft u altijd en overal inzicht in alle transactie en gevalideerde data en versnelt u het afsluitproces van een rapportage cyclus.
 2. Financial Insights Accelerator
  Met deze oplossing heeft u de beschikking over inzicht in uw financiële situatie, financiële processen en trends en ontwikkelingen.
 3. Inventory Accelerator
  De Inventory Accelerator is een standaard analyse kubus waarin de volledige goederenbeweging is opgenomen. Het analyseren van uw voorraad was nog nooit zo eenvoudig.
 4. Purchase Accelerator
  Het volledige proces order tot factuur is in deze oplossing opgenomen. Laat analyses los op uw inkoopfacturen, orders en autorisatie. Er is bovendien sprake van benchmarking tussen de artikelen.
 5. Sales Accelerator
  Met de Sales Accelerator krijgt u de beschikking over een BI tool om snel inzichten te krijgen in uw klanten, artikelen en artikelgroepen, leveringen, orderinformatie en factuurinformatie. Bovendien is er sprake van benchmarking tussen de artikelen en artikelgroepen, klanten en businessunits. 

Voor meer informatie over onze standaard Power BI dashboards ga naar onze Power BI pagina. Nog onduidelijk wat de dashboards van Power BI uw organisatie kan opleveren? Dan is onze Power BI inspiratie sessie interessant.

 

Power BI inspiratie sessie of Power BI training?

Nog niet overtuigd van de toegevoegde waarde van Power BI op uw organisatie? Binnen 1 dag laten wij op de door u aangeleverde data zien wat de potentie van Power BI is binnen uw organisatie.

Bekend met Power BI en wilt u self-service BI gaan gebruiken? Met onze Power BI training leiden wij uw eindgebruikers op om zelf met Power BI aan de slag te gaan. Zij zijn dan in staat om zelf rapportages en dashboards te bouwen.

Overstappen naar Power BI dashboards met behulp van Peacock?

Peacock is de Power BI specialist en Gold Partner van Microsoft. Wij helpen u graag!

Wat anderen over Peacock zeggen

Roelofs Groep

“De open communicatie, snelle opvolging, duidelijke afspraken en prettige contacten passen ook bij Roelofs. Hierdoor verlopen de projecten prima. Wanneer je ziet dat het in de praktijk werkt, dan hoef je niet verder te zoeken of te twijfelen.”

Stephen Haverkamp | CFO | Roelofs Groep

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI