Sales dashboards

Sales is het kloppende hart van de organisatie. Betrouwbare data is een must als u inzicht wilt krijgen hoe u uw organisatie kunt sturen. Een sales dashboard is dé manier om uw verkoopstromen inzichtelijk te krijgen.

Ook een salesdashboard waar u op kunt vertrouwen? Peacock maakt sales dashboards die betrouwbaar, beheersbaar en betaalbaar zijn.

Waaraan een goed sales dashboard moet voldoen

Een Sales dashboard geeft u inzicht in uw verkoopstromen. Waar stokt het proces? Hoeveel orderwaarde aan leads staat er open? Wat is de gemiddelde doorlooptijd van een sales traject? Hoeveel levert een lead u gemiddeld op? Wat kan ik doen om extra sales te genereren? Hoeveel omzet is de komende periode te verwachten?

Allemaal belangrijke vragen waarvan de antwoorden u helpen de sales te sturen. Wilt u inzage in data waarmee u dit soort vragen kunt beantwoorden, dan heeft u een sales dashboard nodig. Deze geeft alle data zo voor u weer zodat u eenvoudig antwoord krijgt op de vragen die voor uw organisatie van belang zijn.

Een goed sales dashboard geeft ‘actionable’ data weer

Welke sales data heeft u nodig om beslissingen op te kunnen baseren? Welke data hebben anderen in uw organisatie nodig van sales?

Een goed sales dashboard geeft u antwoorden op sturende vragen. Om een goed dashboard te realiseren beginnen wij met het in kaart brengen van uw informatiebehoefte. Een goede inrichting van uw data architectuur kan ook leiden tot meer geavanceerde analyses. Bijvoorbeeld; hoe vaak is de verkoopprijs aangepast voordat de deal is geclosed en bij wie of welk team is de binnengehaalde omzet hoger/lager uitgevallen dan bij de eerste inschatting van de offertewaarde en waardoor komt dat? Met onze sales dashboard zijn de antwoorden op zulke vragen snel inzichtelijk en kunt u diverse analyses op uw salesfunnel loslaten. 

Wat zijn voor u de belangrijkste statistieken om inzichtelijk te krijgen hoe uw sales presteert? Deze KPI’s (Key Performance Indicators) zijn de basis voor uw sales dashboard.

1.

Een goed sales dashboard vernieuwt data automatisch

2.

Sales is niet alleen belangrijk, maar ook bewerkelijk. Hoe groter en ingewikkelder de organisatie, des te bewerkelijker is de rapportage. Met een automatisch vernieuwend sales dashboard kunt u uw tijd besteden aan het nemen van acties, in plaats van data knippen en plakken.

Een goed sales dashboard bevat betrouwbare data

Neemt u beslissingen op basis van data, dan wilt u zeker weten dat u deze beslissingen neemt op basis van kloppende data. Wij zorgen ervoor dat uw data automatisch vanuit de verschillende bronnen overgenomen wordt, dat voorkomt fouten. Daarnaast worden er verschillende validaties gedaan om te controleren of de data klopt.

3.

Interxion

“Als je als organisatie opzoek bent naar een partij die je kan helpen bij het structureren van je analytics landschap en je een partij zoekt die zelf proactief vinger aan de pols houdt en snelheid en focus in het proces biedt, dan moet je bij Peacock zijn!” 

Kasper Dessing | Manager BI | Interxion

Welke KPI's kunt u gebruiken op een sales dashboard

Welke KPI’s voor u relevant zijn, is natuurlijk afhankelijk van uw organisatie.

De volgende KPI’s worden veel gebruikt in sales dashboards:

  • Bedrijfsresultaten, zoals omzet en kosten
  • Aantal sales
  • De waarde van de sales
  • Aantal verkoopkansen
  • Gemiddelde waarde van een klant
  • Gemiddelde waarde van een order
  • Opportunity to order ratio
  • De gemiddelde doorlooptijd van lead naar klant
  • Verkoopcijfers per product of dienst
  • Voorraadgegevens

Dit zijn allemaal voorbeelden van KPi’s die u kunnen helpen de vragen te beantwoorden die voor uw organisatie van belang zijn.

Een sales dashboard met Peacocks Sales Accelerator

Om het u makkelijk te maken, heeft Peacock een Sales Accelerator ontwikkeld. Dit is een standaard dashboard die u inzage geeft in de meest voorkomende sales data. Dé basis als u meer wilt halen uit uw sales. U krijgt inzichten in uw klanten, artikelen en artikelgroepen, leveringen, orderinformatie en factuurinformatie.

Deze Sales Accelerator kan eenvoudig ingericht worden voor uw organisatie en uitgebreid worden met specifieke data die voor uw bedrijf belangrijk zijn.

Een sales dashboard met Power BI

Power BI is de software van Microsoft om dashboards mee te bouwen. Dashboards van Peacock zijn gebouwd in Power BI.

Met Power BI maken we interactieve dashboards, waardoor u zelf tot elk gewenst detailniveau kunt inzoomen. Maar u ook eenvoudig zelf aanpassingen kunt doen. Bovendien zijn koppelingen met verschillende systemen eenvoudig te realiseren met Power BI. Niet alleen krijgt u met Power BI een altijd-up-to-date en interactief dashboard, ook de prijs is aantrekkelijk. Power BI is veel voordeliger dan de meeste dashboarding tools, zoals Tableau of Qlik.

Sales dashboards van Peacock

Onze standaard BI-dashboards zijn gebouwd met Microsoft technologie. De dashboards worden geüpdatet en in uw bedrijfsspecifieke implementaties worden validaties ingebouwd. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met standaard BI-dashboards en automatische data validaties zijn onze BI-dashboards eenvoudig in gebruik en onderhoud. Hierdoor wordt uw BI omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met standaard BI-dashboards en fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud.

Binnen 6 weken een volwaardige datawarehouse gericht op 1 deelgebied (financieel, verkoop, voorraad, inkoop).

De dashboards kunnen op elk systeem worden geïmplementeerd. Het datamodel is getest voor o.a.: Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda.

Het verversen van data wordt volledig automatisch gedaan. U beschikt daarom altijd over up-to-date informatie. Dashboards zijn toegankelijk op al uw devices.

Genoeg praatjes, tijd voor actie

Met Peacock realiseert u een betrouwbaar, altijd-up-date en actionable dashboard dat u snel terug zult verdienen.

Ook een sales dashboard dat uw organisatie verder helpt? Neem contact op!

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI