Snel en gemakkelijk inzicht krijgen in uw transactionele data?

In onze vorige blog vertelden wij u meer over de voordelen van Power BI als datavisualisatie laag over Hyperion Financial Management (HFM) heen. Het nadeel was dat HFM geen transactionele data bevat. Het is daardoor niet mogelijk om tot het laagste detailniveau in te zoomen. De centrale vraag die wij stelde was: Haalt uw bedrijf het maximale uit Hyperion Financial Management data? Deze vraag kon u alleen met ‘ja’ beantwoorden, wanneer u onderstaande vragen ook met ‘ja’ beantwoordt.

  1. Hebben alle drie de typen stakeholders inzicht in de data van HFM?
  2. Kunt u in Power BI transactionele data inzien i.c.m. data uit HFM?
  3. Is de data die u voor u ziet up-to-date?

 

Oké, vraag 2 en 3 waren misschien misleidend. Wat als wij u gaan vertellen dat er een oplossing is die ervoor zorgt dat u op vraag 2 en 3 ‘ja’ kunt antwoorden? Doorvertellen hé.

 

Oude situatie

 

HFM werd gebruikt voor het consolideren van data uit verschillende bedrijfsonderdelen. De output van HFM werd ‘slechts’ met twee typen stakeholders gedeeld, het senior management en externe belanghebbenden. De derde, tevens belangrijke stakeholder, het middenmanagement, moest het doen met tijdsintensieve Excel rapportages. In Excel is iedere verdere analyse en interactie met data volledig onmogelijk, waardoor besluiten van het middenmanagement werden genomen o.b.v. gesimplificeerde informatie.

 

Huidige situatie

 

De HFM data wordt automatisch in een visualisatie tool als Power BI beschikbaar gesteld. Power BI stelt de data geautomatiseerd aan alle geautoriseerde mensen binnen de organisatie beschikbaar, dus ook aan het middenmanagement. Zij kunnen in Power BI interacteren met de data en hierop verdere analyses doen. Dit in tegenstelling tot de oude situatie. Helaas is het niet mogelijk om vanuit HFM data in te zoomen tot het laagste detailniveau. U kunt als organisatie opvallende uitkomsten niet tot de bodem uitzoeken en u hebt geen idee wie, wat, waar een ‘fout’ heeft gemaakt.

 

Nieuwe situatie

 

Voor het middenmanagement is het van belang dat zij bij opvallende uitkomsten kunnen inzoomen tot het laagste detailniveau en bijvoorbeeld facturen, journaalposten, urenspecificaties kunnen inzien en beoordelen. De opvallende uitkomsten worden aan de hand van transactionele data verklaard.

 

Oplossing om transactionele data in een paar muisklikken zichtbaar te maken

 

Stel dat er een oplossing is die in een paar muisklikken transactionele data beschikbaar maakt? En u altijd up-to-date en betrouwbare data tot uw beschikking hebt? Zou u dat willen?

Onze BI accelerators zijn standaard tools en helpen alle lagen binnen de organisaties inzicht te krijgen in alle transacties van het bedrijf. Eén van onze BI accelerator is de Financial Control Accelerator (FCA). Deze oplossing biedt een groot aantal standaard rapporten en dashboards om bijvoorbeeld boekingsgangen, creditboekingen, gebruikers activiteit, dagboeken en functieonderscheidingen te analyseren. Vanuit iedere analyse is het mogelijk om in een paar klikken inzicht te krijgen in alle transacties. Hierdoor kunt u de verwachtingen op detailniveau toetsen aan de werkelijkheid. Het is zelfs mogelijk om vergelijkende cijfers van voorafgaande jaren of andere entiteiten te vergelijken om zo trends en ontwikkelingen te analyseren! De echte liefhebbers kunnen met de Self Service Analyse Kubus zelf rapporten en dashboards maken!

 

Terugkomend op vraag 2 en 3

 

Om zoveel mogelijk inzichten te krijgen in uw gegevens is het van belang om naast HFM in Power BI te visualiseren, onze BI accelerators in te zetten binnen de organisatie. Mocht u geen HFM oplossing hebben en u wilt toch in een paar klikken inzichten krijgen in het laagste detailniveau. Niet getreurd… onze BI accelerators zijn bron-onafhankelijk en wij implementeren deze op ieder financieel systeem.

Meer informatie?

App mij