HR dashboards

Een HR dashboard geeft u inzicht in de belangrijkste HR KPI’S die voor uw organisatie van toepassing zijn. Wat zijn voor u de belangrijkste statistieken om inzichtelijk te krijgen hoe de recruitment processen verlopen en het personeel presteert? Deze KPI’s (Key Performance Indicators) zijn de basis voor uw HR dashboard.

Ook een HR dashboard waar u op kunt vertrouwen? Peacock maakt HR dashboards die betrouwbaar, beheersbaar en betaalbaar zijn.

Waar een goed HR dashboard moet voldoen

Een HR dashboard geeft u in één oogopslag weer wat de huidige stand van zaken is, waar recruitment processen verbeterd moeten worden en of de investeringen in tijd en geld resultaten opleveren.

  • Wat zijn de gemiddelde kosten per medewerker per regio/afdeling?
  • Hoelang blijven medewerkers in dienst? 
  • Hoelang staat een vacature open?
  • Hoeveel sollicitaties zijn er op de vacatures binnengekomen?
  • Hoeveel FTE hebben wij?
  • Presteert de medewerker boven/onder verwachting?
  • Diversiteitsstatistieken, zoals gender en leeftijdscategorieën. 
  • Hoe zit het met het verzuim?
  • Wat is er nog over van het gestelde opleidingsbudget?
  • En worden er ergens structureel overuren gemaakt?

Allemaal belangrijke vragen waarvan de antwoorden u helpen te sturen. Wilt u inzage in data waarmee u dit soort vragen kunt beantwoorden, dan heeft u een HR dashboard nodig. Deze geeft alle data zo voor u weer zodat u eenvoudig antwoord krijgt op de vragen die voor uw organisatie van belang zijn.

Een goed HR dashboard geeft ‘actionable’ HR data weer

Een goed HR dashboard begint met het in kaart brengen van welke data u nodig heeft. Alle benodigde HR data wordt in een centrale datawarehouse opgeschoond en gecombineerd, waarop u instaat bent analyses uit te brengen.

Een goed HR dashboard vernieuwt data automatisch

Hoe meer personeel, hoe meer data beschikbaar is, hoe bewerkelijker de rapportages worden als u met de hand data ophaalt. Al helemaal als u daarbij gebruik maakt van meerdere systemen. Het HR dashboard voegt data samen en vernieuwt automatisch. Waardoor u niet meer data hoeft te knippen en plakken, maar tijd overheeft om met het personeel bezig te zijn.

Interxion

“Als je als organisatie opzoek bent naar een partij die je kan helpen bij het structureren van je analytics landschap en je een partij zoekt die zelf proactief vinger aan de pols houdt en snelheid en focus in het proces biedt, dan moet je bij Peacock zijn!” 

Kasper Dessing | Manager BI | Interxion

Een goed HR dashboard bevat betrouwbare data

Hoe weet u dat de data die u voor u ziet betrouwbaar is? Doordat data automatisch uit verschillende bronnen overgenomen wordt en de data automatisch wordt gevalideerd, weet u dat u altijd naar betrouwbare data kijkt! 

Een HR dashboard in Power BI

De dashboards van Peacock zijn gebouwd in Power BI. In deze interactieve dashboards kunt u tot elk gewenst detailniveau inzoomen. Met Power BI bent u zelf instaat om eenvoudige aanpassingen te doen.

Koppelingen met verschillende systemen zijn eenvoudig te realiseren. Met Power BI heeft u altijd en overal een up-to-date en interactief dashboard tot uw beschikking.

Toekomst van uw HR dasboard: Predictive analytics

Wanneer het HR dashboard eenmaal een tijd staat en er is historie opgebouwd, dan kan de volgende stap worden gezet, namelijk Predictive analytics. Predictive analytics is een vorm van business intelligence die toekomstige events voorspelt. Vragen, zoals “Wat gaat het verloop van medewerkers zijn en waarom?” worden beantwoord. Hierdoor leent predictive analytics zich uitstekend om u als organisatie voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen. Enige tijd geleden hebben wij hier een blog overgeschreven en een medewerker van het UWV geïnterviewd over waarom en hoe zij predictive analytics inzetten op het gebied van HR. Lees hier de blog. 

HR dashboards van Peacock

Onze standaard BI-dashboards zijn gebouwd met Microsoft technologie. De dashboards worden geüpdatet en in uw bedrijfsspecifieke implementaties worden validaties ingebouwd. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met standaard BI-dashboards en automatische data validaties zijn onze BI-dashboards eenvoudig in gebruik en onderhoud. Hierdoor wordt uw BI omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met standaard BI-dashboards en fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud.

Binnen 6 weken een volwaardige datawarehouse gericht op 1 deelgebied (financieel, verkoop, voorraad, inkoop).

De dashboards kunnen op elk systeem worden geïmplementeerd. Het datamodel is getest voor o.a.: Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda.

Het verversen van data wordt volledig automatisch gedaan. U beschikt daarom altijd over up-to-date informatie. Dashboards zijn toegankelijk op al uw devices.

Genoeg praatjes, tijd voor actie

Met Peacock realiseert u een betrouwbaar en altijd-up-date HR dashboard.

Ook een HR dashboard dat uw organisatie verder helpt? Neem contact op!

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI