Wajer Yachts

”We zijn een snelgroeiende organisatie en hadden de behoefte om data uit verschillende bronsystemen bij elkaar te brengen. Samen met Peacock hebben we dit voor elkaar gekregen waardoor we nu, op een automatische manier, snel en beter inzicht hebben. Daarnaast is het voor ons nu makkelijker om op basis van het datamodel zelf inzichten te genereren. Met de Dashboards van Peacock kunnen we onze teams veel beter van betrouwbare stuurinformatie voorzien.”

 

Wouter Diesch | Business Controller | Wajer Yachts

Wouter Diesch | Business Controller

Uitdagingen

Wajer is een zeer snel groeiende organisatie met alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Eén daarvan is de groei van systemen en van data die in verschillende bronnen worden vastgelegd. Daarnaast hebben we in de kern te maken met twee typologieën, een productie organisatie en een dienstverlener. Beide typologieën hebben hun eigen wensen en informatiebehoefte. Peacock heeft ons heel erg geholpen met o.a. het opzetten van een data lake en data warehouse. De dashboards die daaruit voort zijn gekomen, hebben we samen gebouwd. De betrokkenheid die Peacock daarbij laat zien is geweldig.

 

Waarom Peacock?

De oplossing

De samenwerking

Naar aanleiding van ons eerste gesprek en de presentatie die Peacock heeft gegeven waren wij overtuigd. De transparantie die Peacock bood in combinatie met de Power BI training én de oplossing om samen dashboards te gaan bouwen was voor ons doorslaggevend.

Peacock heeft ons heel erg geholpen met het opzetten van een data lake en data warehouse. Daaropvolgend zijn ze aan de slag gegaan om het bouwen van een financieel datamodel en vervolgens een productie datamodel. De dashboards die daaruit voort zijn gekomen hebben wij letterlijk samen gebouwd, waarbij wij onze kennis met elkaar gedeeld hebben om tot het beste resultaat te komen.

Wij zijn voortvarend van start gegaan en zijn ook even in slecht weer terecht gekomen. Nadat wij een datawarehouse hadden staan waren de verwachtingen niet helemaal op elkaar afgestemd.

Wij hebben dit bespreekbaar gemaakt en we zijn eerlijk naar elkaar geweest. In die periode hebben we vanuit beide partijen meer met elkaar opgetrokken om dit recht te zetten met als gevolg dat we nu precies weten wat we aan elkaar hebben. Er is aan beide kanten gelijk opgeschaald om de doelen scherp te krijgen, de werkvoorraad te bepalen en deze goed te verdelen om zo de verwachting te kunnen managen.

Helder met elkaar communiceren kent in deze case een zeer mooie uitkomst. Daarnaast is de betrokkenheid met Wajer, die Peacock laat zien, geweldig. De collega’s die bij ons op locatie over de vloer komen zijn praktisch onderdeel van het team en dit zorgt voor zo’n soepele samenwerking. Doordat Peacock met regelmaat bij ons op locatie is begrijpt Peacock ook heel goed onze behoefte.

Over Wajer Yachts

Wajer bouwt schepen in Nederland met de welbekende Nederlandse kwaliteit. Naast dat wij schepen bouwen leveren wij ook een full service programma nadat de boot is opgeleverd aan de klant. Wij maken de schepen schoon, doen stormchecks, regelen ligplekken en leggen het schip klaar voor vertrek. Daarnaast gaan we nog nét een stapje verder. We vullen de koelkast, maken de bedden op, zorgen dat er schone handdoeken aan boord zijn en leveren een captain als dat gewenst is. Alles om de klant de “Without a worry” beleving te geven.

 

Over Wouter Diesch

Wouter Diesch is sinds 2022 werkzaam bij Wajer Yachts. Als Business Controller heeft hij een passie voor het identificeren en implementeren van verbeteringen in financiële processen en bedrijfsprestaties. Hij is een resultaatgerichte professional gericht op het creëren van waarde voor de organisatie.

App mij