Verschoor

”Door de sterke groei van ons bedrijf, groeide ook de noodzaak om nauwkeurig te volgen waar onze inkomsten vandaan komen en waar niet. We zochten naar een oplossing om real-time inzicht te krijgen in onze winststromen.”

Erik Hans van de Kop | Algemeen Directeur

De uitdagingen vóór BI

Dagelijks inzicht in bedrijfsresultaten is essentieel om betere beslissingen te kunnen nemen. Daarom heeft Peacock de firma Verschoor geholpen met een uitgebreide set rapportages in Power BI op basis van een Data Warehouse. Erik Hans van de Kop, algemeen directeur bij Verschoor vertelt daarover: “Ons huidige ERP-systeem, Metacom, geleverd door Van Meijel, bracht uitdagingen met zich mee door de groeiende hoeveelheid data uit diverse bronnen. Gelukkig hebben we in samenwerking met Peacock deze uitdaging aangepakt.

Hun oplossingen maakten een naadloze integratie van data mogelijk, wat resulteerde in snel en automatisch beter inzicht. Tijdens het 10-weken durende co-development traject met Peacock ontdekten we steeds meer mogelijkheden voor real-time rapportages. Samen hebben we intensief gewerkt aan het ontwikkelen ervan, waardoor we nu een schat aan bruikbare informatie hebben voor onze bedrijfsvoering. De dashboards van Peacock bieden onze teams betrouwbare stuurinformatie, waardoor we effectiever op onze groei kunnen sturen”.

Waarom Peacock?

De oplossing

De samenwerking

“Peacock heeft een partnership met van Meijel Automatisering, de makers van Metacom. Dit is het ERP systeem wat Verschoor gebruikt. Verschoor had de behoefte rapportages te optimaliseren en zijn zodoende door hen aan ons gekoppeld als preferred supplier voor BI. Vanuit hier zijn de gesprekken gestart. Peacock bood uitkomst”

“Op financieel vlak zijn ze gestart met de Metacom BI Accelerator, aangevuld met maatwerkrapportages. Na enkele weken hebben we een evaluatie uitgevoerd waarbij ook de behoefte aan aanvullende rapportages naar voren kwam. We hebben dit in co-development met Peacock opgepakt. Gedurende 10 weken hebben Mina van Peacock en Evert-Jan van Verschoor samengewerkt om de gewenste rapportages te ontwikkelen. Omdat we voor co-development hebben gekozen, werkten we direct aan kennisoverdracht, zodat toekomstige rapportages ook zelf kunnen worden gemaakt”.

“Omdat we hebben gekozen voor de in-house training, waren de communicatielijnen zeer kort. Evert Jan kent de weg binnen Verschoor en Mina wist de juiste personen binnen Peacock te vinden. Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling en kan er nu ook in de toekomst snel worden geschakeld als er nieuwe behoeften ontstaan”.

Over Verschoor

Als een 100% familiebedrijf bestaat Verschoor B.V. uit twee bedrijven: M. Verschoor B.V. en UCM Holland. Bij M. Verschoor B.V. verhuren we kranen in de regio tot 300 ton en bieden we gespecialiseerde diensten aan, zoals het bouwen van windmolens met behulp van onze kranen. UCM Holland is onze handelstak, waar we voldoen aan de groeiende vraag naar elektrische kranen door SANY kranen te verkopen. Onze focus ligt altijd op het leveren van hoogwaardige diensten en producten om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.

 

App mij