Takkenkamp Groep

“Opzoek naar een partij die snel reageert, creatief meedenkt naar oplossingen en de business begrijpt? Geen uitgebreide implementatie-plannen en PowerPoint sheets, maar snel en doeltreffend implementeren? Dan zit je bij Peacock goed!”

Steven van Duijn | Financieel Directeur | Takkenkamp Groep

Steven van Duijn | Financieel Directeur

Uitdagingen

Binnen Takkenkamp is de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in ICT-oplossingen om het werk voor iedereen zowel op de bouwplaats als op kantoor eenvoudiger te maken. De uitdaging zat bijvoorbeeld in de urenverantwoording. De uren werden door de werknemers door middel van aan app ingediend. Dit is een volledig geautomatiseerd proces, alleen liepen we er tegenaan dat het heel lastig is om te controleren of dit wel de werkelijke uren waren. Het koste enorm veel tijd om dit te controleren en vaak schoot dat er bij in of werd dit steekproefsgewijs gedaan op basis van het track en trace systeem. We wilden een betere controle hebben op de geschreven uren en we wilden ook controleren of medewerkers op tijd op de bouwplaats aankwamen.

Takkenkamp Groep afbeelding

Waarom Peacock?

Wat levert de samenwerking op?

Wat vinden de medewerkers?

Steven's RPA advies

Peacock kenden we al van de FCA-tool die in samenwerking met Schuiteman Accountants bij ons is geïmplementeerd. Het is een innovatief bedrijf met sterke persoonlijke betrokkenheid. Ze reageren snel en denken creatief mee in het zoeken naar oplossingen. We zijn zelf een bedrijf wat voortkomt uit het MKB, waarbij je snel en doeltreffend zoekt naar oplossingen zonder uitgebreide implementatieplannen en PowerPoint sheets. De werkwijze van Peacock sluit hier goed bij aan. We analyseren samen het probleem en bepalen de oplossingsrichting en daarna zorgt Peacock dat er snel een prototype beschikbaar is, die we verder kunnen optimaliseren.

Uiteindelijk hebben we door de oplossing van Peacock volledig grip gekregen op onze urenverantwoording. Het komt nog steeds regelmatig voor dat er te veel of te weinig uren worden ingediend, maar dat is nu dagelijks inzichtelijk zonder dat dit extra tijd kost. Dit levert aanzienlijke besparingen op. Wat wij naar onze medewerkers willen uitstralen is dat wij een goede werkgever zijn die goed betalen, maar dat wij wel verwachten dat uren zorgvuldig worden ingediend.

Het draagvlak creëren voor deze oplossing was niet heel erg lastig. Uiteindelijk bespaart het tijd op de administratie en levert het geld op. Daar is positief op gereageerd.

Het belangrijkste voor een RPA-oplossing is dat je het inzet op die gebieden waar een gangbare ICT-oplossing erg moeilijk is te realiseren. Peacock is hier realistisch over en kijkt heel goed naar het te automatiseren proces. Ze begrijpen de business en dat is misschien wel het allerbelangrijkste. Daarbij is de nazorg ook goed geregeld.

Over Takkenkamp Groep
Takkenkamp Groep is een leidende specialist in isolatie, restauratie en gevelonderhoud. Ons doel is het leefcomfort van gebruikers en bewoners te verbeteren door woningen en gebouwen te verduurzamen. De basis hiervoor is een eerlijke en persoonlijke relatie met medewerkers, klanten en partners. We onderscheiden ons door de unieke combinatie van passie voor het vak en innovatie in het proces.

Over Steven van Duijn
Steven van Duijn is Financieel Directeur van Takkenkamp Groep. Hij is een Finance professional met een passie voor procesverbetering en ICT. Daarbij brengt hij structuur, behoudt overzicht en heeft oog voor de details. Steven brengt mensen met elkaar in verbinding en bereikt het optimale resultaat door samenwerking.

App mij