Schuiteman

“Peacock gaf ons de oplossing, in de vorm van de Financial Control Accelerator (FCA), om op een eenduidige manier, samen met de klant, geavanceerde grootboek analyses uit te voeren op data die dagelijks ververst worden.”

 

Jorrit Koops | Partner | Schuiteman

Schuiteman

Jorrit Koops | Partner

Uitdagingen

De analyses die wij voor organisaties uitvoerden gebeurden veelal in spreadsheettoepassingen en op basis van auditfiles. Bij elke nieuwe opdracht moesten de spreadsheettoepassingen en auditfiles Bottom-up worden opgebouwd.

We wilden meer toe naar gestandaardiseerde top-down analyses. We wilden die analyses verder moderniseren en automatiseren door het toepassen van data-analyses om zo de kwaliteit van de accountantscontrole te versterken. Tot slot wilden we hiermee een eerste stap zetten om de controle los te maken van vaste weken in het jaar met als doel om continu bezig te zijn met controle.

Waarom gekozen voor Peacock?

Wat vindt u van de oplossing?

Wat vinden de medewerkers?

Het is lastig om zelfstandig uitgebreide expertise op het gebied van data-analyse op te bouwen en daarom gingen wij opzoek naar een partij die met hun expertise op het gebied van data-analyse ons kon ondersteunen. En dit vonden wij bij Peacock!

Peacock is een ambitieus, jong maar professioneel team en heeft alle Audit en Business Intelligence expertise in huis om bij klanten het verschil te maken. De contacten met Peacock zijn persoonlijk en betrokken. Er wordt snel gereageerd en men is flexibel in de geboden oplossingen. Peacock luistert naar de feedback die je geeft en dat maakt dat het erg prettig samenwerken is!

Peacock gaf ons de oplossing, in de vorm van de Financial Control Accelerator (FCA) om op een geavanceerde manier samen met de klant grootboek analyses uit te voeren op data die dagelijks ververst wordt. De FCA is inmiddels bij verschillende klanten van ons uitgerold en de FCA’s bevatten een 10-tal bronsystemen, die allen samenkomen in 1 oplossing.

Vanuit 1 oplossing, de FCA, krijgen wij op een gemakkelijke manier inzicht in de klant en de ontwikkelingen die bij betreffende klant spelen. Het brengt enthousiasme bij de klant en onze medewerkers omdat het een leuke manier van werken is.

Met de verschillende analyses in de FCA hebben wij ons controleproces met de klant kunnen verbeteren. Het inzetten van de FCA heeft een werkprogramma opgeleverd waarbij we de omzet kunnen controleren door een verband te leggen tussen de geboekte omzet en de ontvangsten per bank over het gehele jaar.

Over Schuiteman
Schuiteman is met 170 collega’s een accountants en advieskantoor in Midden-Nederland al meer dan 50 jaar en verricht op verschillende gebieden haar dienstverlening: Bedrijfsadvisering, Controle van jaarrekeningen, Accountancydiensten, HR dienstverlening, Fiscaal advisering, Corporate Finance en Family Office. De klantenkring van Schuiteman bestaat voornamelijk uit middelgrote ondernemingen; actief in heel verschillende branches.

Over Jorrit Koops
Jorrit Koops, partner en extern accountant bij Schuiteman en verantwoordelijk voor de controlepraktijk van Schuiteman. Jorrit wil het verschil maken door MKB-cliënten te ontzorgen en hen toegevoegde waarde te bieden door in alle processen van controle creatief mee te denken.

App mij