H&S Group

“Peacock onderscheidt zich echt door de persoonlijkheid die in het bedrijf verworven zit. Veel partijen kunnen efficiënte oplossingen leveren voor een datawarehouse, maar niet veel partijen kunnen dit zo op maat afstellen en hier met aandacht en rust naar kijken als Peacock.”

 

Mikula Ristic | Business Controller | H&S Group

Mikula Ristic | Business Controller

Uitdagingen
Ons Datawarehouse is in de loop der jaren een waterhoofd geworden, waardoor we minimaal gebruik konden maken van onze beschikbare data. Er was geen beleid en structuur in het beheren van het datawarehouse en het schrijven van query’s. Ad hoc werd de nieuwe standaard. Business rules werden niet consequent op een zelfde wijze doorgevoerd en niet gedocumenteerd. Jobs waren niet efficiënt ingericht en waren afhankelijk van teveel variabelen. 

Daarnaast hadden wij nog geen BI-tool en rapporteerden wij voornamelijk in Excel. Voor de meeste wel bekend; Excel is visueel niet sterk, de dashboarding is beperkt, weinig automatseringsmogelijkheden en rapportages zijn lastig te delen met groepen en dan voornamelijk de pull-optie. Daarnaast was Excel alleen toegankelijk via de server en niet op alle devices (bijv. mobiel).

Wat heeft de oplossing u opgeleverd?

Hoe vindt u de samenwerking?

Mikula's BI advies

Een combinatie van een slim en efficiënt datawarehouse model met een snel proces, waardoor de Business Intelligence (BI)-tooling altijd snel gebruik kan maken van onze beschikbare data. Tevens zijn de rapportages overal en altijd snel beschikbaar.

De samenwerking met Peacock ervaren wij als erg prettig, mede door de snelle service. We vonden het fijn dat de aanpak afgestemd werd op onze wensen. Bijvoorbeeld: de BI-training, die vooraf de implementatie plaatsvond, was specifiek gericht op onze organisatie. Daarnaast zijn de standaard BI-oplossingen van Peacock kwalitatief hoogstaand.

Peacock onderscheidt zich echt door de persoonlijkheid die in het bedrijf verworven zit. Veel partijen kunnen efficiënte oplossingen leveren voor een datawarehouse, maar niet veel partijen kunnen dit zo op maat afstellen en hier met aandacht en rust naar kijken als Peacock.

Over H&S Group

H&S Group is dé logistieke dienstverlener in de vloeibare levensmiddelenindustrie. Zij bieden al 75 jaar logistieke concepten en oplossingen op maat voor hun klanten. Dit varieert van het vervoeren van goederen tot aan het verwerken en opslaan ervan.

H&S is een ondernemend familiebedrijf, met meer dan 600 betrokken logistieke experts. In de laatste jaren heeft H&S zich sterk ontwikkeld en zijn ze uitgegroeid tot een leidende en diverse logistieke dienstverlener.

Over Mikula Ristic

Mikula Ristic, werkzaam als Business Controller bij H&S. Hij is de sparringpartner van de BU-Manager op financieel-, commercieel-, operationeel- en strategisch niveau. Hiervoor is het uitermate belangrijk om snel allerlei inzichten paraat te hebben en dit te kunnen vertalen naar de financiële impact. Verder ondersteunt hij afdelingen door het voeren van de juiste inzichten, middels budget proces en periodieke analyses (maand/kwartaal/jaar).

App mij