de Krom

“Door de Business Intelligence en Robotic Process Automation oplossingen van Peacock is de werkdruk voor mijn medewerkers lager en hebben we geen extra FTE op ons bedrijfsbureau aangenomen.“

Johan de Krom | Eigenaar | De Krom

Johan de Krom | Eigenaar

Uitdagingen

Na de implementatie van Afas binnen ons bedrijf hadden we nog onvoldoende inzicht in de projecten op weekniveau. Omdat wij onze projecten op weekniveau monitoren kosten het ons veel tijd om de benodigde inzichten te verkrijgen. Peacock heeft ons geholpen om de data geautomatiseerd uit Afas te verkrijgen en direct te verwerken tot kant en klare rapportages. Vervolgens hebben we kritisch naar ons proces gekeken en besloten om de volledige controle, verwerking en het versturen van onze werkbonnen te laten uitvoeren door een robot in plaats van een medewerker, dit heeft ons een half FTE aan besparing opgeleverd en nog belangrijker: het bedrijfsbureau is blij dat zij dit niet meer hoeven te doen. Binnenkort gaan we kijken wat we nog meer kunnen optimaliseren met deze technologieën.

WAAROM GEKOZEN VOOR PEACOCK?

WAT VIND JE VAN DE OPLOSSING

WAT VINDEN DE MEDEWERKERS?

Wij werken graag samen met partijen die snel schakelen, de handen uit de mouwen steken en altijd afspraken nakomen. Dit is iets wat we terugzagen bij Peacock en ze hebben dit ook waargemaakt.
Tijdens het project hebben zij ons ook steeds scherp gehouden en goed geadviseerd.

De Robot en BI oplossingen leveren ons inzicht en efficiëntie op. Daardoor wordt ons werk leuker, hebben we meer grip op projecten en dat zorgt voor betere resultaten. Ook zien we dat zowel de robot als rapportages heel veel feedback geven op onze processen, waardoor we die kunnen verbeteren. Daarnaast zijn de oplossingen simpel te gebruiken. Hebben we toch een vraag dan krijgen we ook snel antwoord. Kortom; we zijn er blij mee, deze investering hebben we zo terugverdiend!

De betrokken medewerkers zijn ook blij. Het bedrijfbureau hoeft in het weekend niet door te werken en hebben zicht op projecten. Voor de uitvoerders hebben we het proces zomin mogelijk veranderd, er was al genoeg veranderd de laatste tijd. De robot gebruikt dezelfde input als in het oude proces. En de BI rapporten hebben dezelfde layout als onze eigen rapporten. Dit zorgde voor een hele snelle implementatie. Mede hierdoor is het project binnen tijd en budget afgerond.

Over De Krom

De Krom bestratingen is een familibedrijf gericht op de toekomst en waar kwaliteit altijd voorop staat. De Krom is opgericht door Leo de Krom en is gestart als een straatmakerproduktiebedrijf. In de loop der jaren is ons bedrijf uitgegroeid tot een mooi en gezond bedrijf met verschillende bedrijfstakken. Het bedrijf heeft een
gemiddelde personeelsbezetting van circa 100 medewerkers. Medio 2014 zijn de zonen Johan en Martijn de Krom eigenaar geworden van het familiebedrijf. Johan en Martijn de Krom zorgen nu voor een bredere aanpak in de markt en hebben bedrijf doorontwikkeld tot een totaalontzorger in de wegenbouw.
Dit is onder andere zichtbaar in de diverse certificeringen: CO2 footprint, VCA**, ISO 9001, BRL 9334, SEB en Erkend leerbedrijf voor vakmensen.

Over Johan de Krom

Johan de Krom is opgegroeid in de Grond- Weg- en Waterbouw. Gestart als assistent uitvoerder en daarna verder gespecialiseerd in bestratingen, asfalt, riolering en grondverzet. Als directielid van de Krom, als voorzitter van de commissie Onderwijs van de Vereniging Modern Straatwerk (VMS) en als lid van de Stuurgroep Bestratingen van Fundeon is hij actief met duurzame inzetbaarheid, vakmanschap, kwaliteit en verantwoordelijkheid binnen de sector.

App mij