Bouwbedrijf van Middendorp

“De oplossingen van Peacock werken verslavend. Ze maken echt verschil voor ons bedrijf en dat smaakt naar meer. Peacock is business-wise een sparringspartner en zorgt ervoor dat wij ook op financieel vlak altijd de kwaliteit kunnen waarborgen waar Van Middendorp voor staat”

 

Adriaan van der Zande | Directeur Bouwbedrijf Van Middendorp

Adriaan van der Zande | Directeur

Van Middendorp is een bouwbedrijf waarbij kwaliteit voorop staat. Appartementen en luxe woningen, maar ook utiliteitsbouw en recreatiewoningen, worden gebouwd aan de hand van de ultieme droom van de opdrachtgever. Geen standaard werk, maar maatwerk met een dikke kwaliteitsstempel.

Bouwbedrijf Van Middendorp BV bestaat sinds 2001 en is uitgegroeid tot een middelgroot bouwbedrijf met zo’n 70 man in dienst. Door die groei werden processen omvangrijker en data en prognoses ingewikkelder. Met de BI-oplossingen én RPA-oplossingen van Peacock heeft Van Middendorp 100% financieel inzicht en bespaart Van Middendorp veel tijd aan administratieve handelingen.

 

De aanleiding

Welke oplossingen zijn gemaakt

Waarom Peacock

Wat het heeft opgeleverd

De aanleiding om met Peacock te gaan werken waren de accountscontroles in het verleden. Adriaan kreeg vanuit zijn netwerk het advies om uit het programma Vakware van Admicom, meer specifieke data te halen. Via Peacock wordt de data ontsloten en wordt alle data die Van Middendorp nodig heeft om op te sturen getoond in een overzichtelijk dashboard. Met dit dashboard heeft Adriaan de beschikking over realtime rapporten van de omzetten, facturatie, marges en liquiditeit. Ook is een tool gebouwd om controles uit te kunnen voeren op de boekingen in de het boekhoudprogramma. Dwarsdoorsnedes zoals accounts en belastinginspecteurs dat doen kunnen simpel en snel gemaakt worden. Handig tijdens controles.

Het financiële dashboard gaf veel nieuwe inzichten. Van Middendorp BV ging de kansen zien van verder automatiseren. Na het financiële dashboard heeft Peacock voor Van Middendorp BV ook een dashboard gemaakt met alle prognoses. In één oogopslag is duidelijk wat er in de salespipeline zit. Daarmee is de liquiditeit van Van Middendorp BV in een enkel dashboard zo overzichtelijk, dat het gesprek bij de accountantscontroles over managementrapportage tegenwoordig bestaan uit een blik op het dashboard. Want menselijke fouten zijn uitgesloten en de data is altijd real-time.

Ook het facturatieproces is met de intelligence-automation oplossingen van Peacock kinderspel geworden. Boekingen worden ’s avonds automatisch gedaan. En met een druk op de knop voert de RPA-robot de facturatie voor Van Middendorp BV. Die was voorheen tijdrovend en foutgevoelig. Verschillende uurtarieven, werksoorten, inkopen… Het verzenden van elke factuur is nu 1 druk op de knop en de factuur wordt gegenereerd, gemaild met een automatisch gevuld mailbericht en daarna automatisch doorgeboekt in de boekhouding. Niet alleen wordt per factuur zo’n 20 minuten aan tijd bespaard, ook fouten worden uitgesloten.

Van Middendorp is trots op deze automatiseringen. De kwaliteit waar Van Middendorp voor staat, is nu tot in het financiële proces doorgevoerd.

De Peacocks denken vooruit. Samenwerken met Peacock is als het werken met een partner. Het zijn geen programmeurs die een taak uitvoeren, maar sparringpartners. Ze snappen het ondernemen, weten hoe het financieel werkt en denken vooruit. Peacock heeft daarmee ook een stukje sturing gegeven aan Van Middendorp én veel positieve energie opgeleverd. Ze hebben oog voor wat het kost om iets te realiseren en wat het oplevert.

Ten eerste financieel inzicht. Van Middendorp stuurt nu op marges en netto resultaten. Het is ten alle tijden duidelijk hoe het bedrijf er financieel voor staat.

En dat levert veel vertrouwen op tijdens gesprekken met partijen die inzicht willen hebben in de financiën, zoals bijvoorbeeld bij controles van accountants, de bank of woningborg. De data is altijd kloppend en up-to-date. Van Middendorp hoeft nooit meer wat uit te leggen of handmatige rapportages te maken voor bijvoorbeeld deze controles. Van Middendorp wint nu altijd snel het vertrouwen van externe relaties die financieel inzicht nodig hebben.

Ook de kwaliteit is een belangrijk punt. Geen fouten meer in de facturatie en altijd data die klopt. Daar is Van Middendorp trots op.

Tot slot leveren de BI-dashboards en de robots ook veel tijdsbesparing op.

Met behulp van Peacock heeft Van Middendorp volledige controle over haar administratie.

Over Bouwbedrijf Van Middendorp

Van Middendorp is een bouwbedrijf van ruimte voor idealen. In een project koesteren we de idealen van de eigenaar van het bouwwerk. Maar we streven ook ons eigen ideaal na; duurzaam bouwen. Kwalitatief hoogwaardig gebouwen, waarin alle ruimte is voor maatwerk, dat is het resultaat. Al vanaf 2000 is dat wat Van Middendorp doet. Inmiddels met zo’n 70 vakmannen sterk.

Over Adriaan van der Zande

Adriaan van der Zande werkt sinds 2001 voor Van Middendorp en is sinds 2015 mede-eigenaar. Hij heeft de groei van 7 naar 70 man meegemaakt. Adriaan is gek op kwalitatieve gadgets die het leven makkelijker maken. Als financiële man van Van Middendorp zag hij kansen om met Peacock processen te automatiseren. Adriaan staat altijd open voor mogelijkheden waarmee het bedrijf verder kan innoveren, waardoor Van Middendorp BV inmiddels meerdere oplossingen heeft afgenomen

App mij