Bochane

“Bij Peacock is men pas klaar als het echt werkt. Je wordt goed begeleid tot en met het eindresultaat. Geen lange projectplannen, maar goede bondige afspraken en transparante werkwijze.”

 

Jos Weijmer | CFO | Bochane

Jos Weijmer | CFO

Aanleiding

Het eerste doel van de samenwerking met Peacock was het realiseren van realtime centrale financiële sturing met betrekking tot de P&L en werkkapitaal. Vooral de consolidatie van alle financiële gegevens tot een geconsolideerde Balans en P&L was een bewerkelijk en handmatig proces. Hierdoor zie je dat de cijfers eigenlijk te laat komen voor de dagelijkse sturing. Dat is het probleem dat wij wilden tackelen.

Waarom gekozen voor Peacock?

Wat heeft de oplossing u geleverd?

Wat vinden de medewekers?

Jos BI advies

Via een relatie werden wij gewezen op de dienstverlening van Peacock. Tijdens de eerste kennismaking werden wij verrast door de kosteneffectieve oplossingen (value for money) en de ervaring binnen accountancy; echt een USP. Tijdens het project hebben we gemerkt dat Peacock meedenkt en processen snel doorgrond waardoor gestructureerd aan oplossingen kan worden gewerkt. De hands-on en pragmatische aanpak spreekt ons hierbij erg aan.

Vlotte financiële consolidatie. Realtime sturing op werkkapitaal en financiële sturing op hoofdlijnen (groepsniveau). In de Corona periode is dit noodzakelijk. Dit had Bochane hiervoor niet, dus we zijn precies op tijd gestart.

De samenwerking is prettig. We hebben korte lijnen en het team is toegankelijk. Onze collega’s waren aanvankelijk wat terughoudend. Je went aan de bestaande situatie en dan zijn nieuwe hulpmiddelen altijd spannend. Door er mee aan de slag te gaan ervaren collega’s wat ze er mee kunnen. Juist de kwaliteit is daarbij van belang, zodat het vertrouwen kan worden opgebouwd.

Bij Peacock is men pas klaar het echt werkt. Je wordt goed begeleid tot en met het eindresultaat. Geen lange projectplannen, maar goede bondige afspraken en transparante werkwijze. Een partner die ik van harte kan aanbevelen.

Over Bochane

Bochane is een top 10 dealerholding, vertegenwoordig de merken Renault, Dacia en Nissan. Bochane is verder met Boekhorst Top 3 autoschadehersteller van Nederland en met Bochane Financial Service biedt zij mobiliteitsdiensten van dagverhuur, shortlease tot lange termijn operationele lease.

Over Jos Weijmer

Jos Weijmer, CFO van Bochane. Verantwoordelijke voor Finance, IT, HRM en Legal. Jos is sinds september 2019 werkzaam bij Bochane en heeft veel ervaring als financieel eindverantwoordelijke bij verschillende dealergroepen en Pon (importeur). Hij woont in Almere met zijn gezin en 4 kinderen, waarvan er 2 inmiddels zijn uitgevlogen.

App mij