Intelligence Automation

Intelligence Automation is het inzetten van Business Intelligence (BI), Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) oplossingen om bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren.

Met BI wordt data omgezet naar informatie. Op basis van de informatie wordt kennis en inzichten gegenereerd en hierop nemen organisatie beslissingen. Als Business Intelligence is ingericht, blijven er processen over die efficiënter moeten en geen fouten mogen bevatten. Dit realiseert u door het inzetten van RPA. Binnen zowel BI als RPA kan AI worden ingezet om de toepassingsmogelijkheden te vergroten en de kwaliteit te verbeteren. 

Intelligence Automation

De technologieën van Intelligence Automation

BI oplossingen van Peacock geven u inzichten waarmee u altijd data gedreven beslissingen kunt nemen bij het managen van uw bedrijf of van afzonderlijke bedrijfsprocessen. De basis voor een gezonde bedrijfsvoering!

Peacock biedt gestandaardiseerde Business Intelligence oplossingen gebaseerd op processen in plaats van databasestructuren. Deze standaardoplossingen zijn altijd fixed fee en worden uitgebreid op basis van uw informatiebehoefte. Wij streven naar data inzichten voor iedere organisatie in Nederland, door BI oplossingen die betaalbaar, betrouwbaar en beheersbaar zijn.

Met RPA dragen wij bij aan het leuker, foutloos, efficiënter en goedkoper maken van uw processen door het softwarematig robotiseren van routinematige werkzaamheden.

De software robots van Peacock verdienen zich gemiddeld binnen 1 jaar terug en leveren naast het besparen op kosten meer werkplezier op.

Kracht van AI zit in het combineren van veel voorspellende variabelen uit verschillende databronnen om een bepaalde uitkomst te voorspellen. AI doet de taken waar voorheen de menselijke interpretatie voor nodig was. 

Hoe Intelligence Automation inzetten?

Bepaal wat meer prioriteit heeft: BI of RPA. Start met BI als u als organisatie wilt sturen op basis van betrouwbare en volledige data uit verschillende bronsystemen. Begin met RPA als er nog veel routinematige werkzaamheden plaatsvinden, die wat betreft efficiëntie en/of kwaliteit verbeterd moeten worden. Vervolgens implementeert u de andere oplossing. Benieuwd hoe RPA en BI elkaar versterken? Dat leest u hier. 

U haalt alle informatie uit uw data en medewerkers zijn niet meer bezig met routinematige werkzaamheden? Tijd om alles uit BI* en RPA te gaan halen, door middel van AI.

*Om AI succesvol bij BI in te zetten is het noodzakelijke om betrouwbare data historie (min. 3 jaar) te hebben opgebouwd.

Intelligence Automation

Voorbeelden van Intelligence Automation

BI en AI

BI gaat over hetgeen wat er nu gebeurt. Wanneer AI en BI samen worden toegepast ontstaat inzicht in toekomstige ontwikkelingen, zoals:
 • Hoeveel orders verwacht ik volgende week binnen te krijgen (Op basis van weer, verkeer, datum, historische gegevens etc.);
 • Wat is de ideale configuratie voor mijn machinepark om zo efficiënt mogelijk met de energie om te gaan;
 • Welke klanten dreigen onze organisatie te verlaten;
 • Van welke medewerkers bestaat het risico dat zij de organisatie gaan verlaten.

RPA en AI

AI verzamelt alle ongestructureerde data en interpreteert deze. Bijvoorbeeld het herkennen van paspoorten, ID’s, facturen, omschrijvingen, e-mails. 

Voorbeeld:

Oude situatie (RPA)

 • Er komt een serviceaanvraag binnen via een extern portaal;
 • Robot haalt de gegevens op uit het portaal en vraagt medewerker om urgentie te bepalen;
 • Medewerker bepaalt de urgentie op basis van de omschrijving van de lekkage (interpretatie tekst);
 • Robot maakt melding en planning aan op basis van input van de medewerker.
Nieuwe situatie (RPA & AI)
 • Er komt een serviceaanvraag binnen via een extern portaal;
 • Robot haalt de gegevens op uit het portaal en vraagt het AI model om urgentie te bepalen;
 • AI model bepaalt de urgentie op basis van de omschrijving van de lekkage (interpretatie tekst) en geeft hierbij een betrouwbaarheid score;
 • Wanneer de betrouwbaarheid score boven x procent is maakt de robot een melding en planning aan op basis van de input van het AI model. Lager dan x procent? De robot vraagt een second opinion aan de medewerker.

Waarom Intelligence Automation van Peacock?

Al onze oplossingen worden geüpdatet en bevatten validaties. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met automatische validaties zijn onze oplossingen eenvoudig in gebruik in onderhoud. Hierdoor wordt uw omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud van BI en RPA.

Binnen één tot twee maanden heeft u uw eerste software robot in dienst of één van onze BI oplossingen. 

Peacock behoort tot de selectie van 1% van de Microsoft Partners die benoemd zijn tot Gold Partner. En tevens één van de weinige partijen die zowel BI als RPA leveren.

Onze consultants opereren niet alleen, maar in een team. Natuurlijk werkt u met een vaste consultant, maar is deze even niet beschikbaar, staat het team voor u klaar.

Klaar voor Intelligence Automation?

Meer weten over wat Intelligence Automation voor uw organisatie kan betekenen?

 
Vul het contactformulier in.

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI