Financieel dashboard

CFO’s, Financieel Directeuren, Financieel Managers, Controllers en Auditors hebben allemaal een diepgaand begrip van de financiële prestaties van hun organisatie nodig. Peacock helpt organisaties inzicht te krijgen in de financiële situatie en financiële processen. Het valt niet altijd mee om de financiën snel en helder in beeld te krijgen. Vaak is het een tijdrovende klus waarbij de financieel verantwoordelijke het moet doen met statische rapportages. Het verkrijgen van diepgaande inzichten is niet mogelijk of kost te veel tijd.

Met onze dashboards is dat verleden tijd. Peacock levert twee modules voor met finance dashboards: De Financial Control en de Financial Insights dashboard. Het Insights dashboard is een add-on op het Financial Control dashboard

Financial Control dashboard

Het Financial Control dashboard wordt als eerst geïmplementeerd. Het implementeren van dit dashboard geeft u op elk gewenst moment van de dag up-to-date en betrouwbare inzichten in uw financiële processen en de mogelijkheid om snel inzicht te krijgen in alle transactiedata.

Onze Financial Control dashboard heeft een tal van standaard rapporten en dashboards gericht op  onder andere boekingsgangen, creditboekingen, functiescheidingen en inzicht in alle journaalposten. Door 26 automatische datavalidaties heeft u de zekerheid dat de data die u voor u ziet betrouwbaar en volledig is. Daarnaast is het mogelijk om vanuit dit dashboard in enkele muisklikken in te zoomen tot detailniveau! Met deze oplossingen kunt u afsluitprocessen van een rapportagecyclus versnellen en heeft u altijd snel toegang tot gevalideerde data.

  • Versnel uw afsluitprocessen rapportagecyclus door diepgaande en snelle toegang tot gevalideerde data. Dit helpt u om bijzonderheden te identificeren, onderzoeken en uit te leggen.
  • Verbeterde compliance door een betere identificatie van risico’s en de mogelijkheid om standaard monitoring controls te ontwikkelen en te implementeren.
  • Verhoogde toegevoegde waarde van de controle functie door een transactie gebaseerd perspectief en de mogelijkheid om “continues monitoring” toe te passen.

Financial Insights dashboard

U wilt als organisatie niet alleen weten of de data die u voor u ziet betrouwbaar en volledig is, maar ook wat de financiële positie van uw organisatie is. Met de implementatie van de Financial Control dashboard heeft u toegang tot betrouwbare en volledige data. Met de Financial Insights dashboards heeft u een interactief dashboard tot uw beschikking om bepaalde trends waar te nemen.

U krijgt inzicht in trends en ontwikkelingen die aan de orde zijn binnen het financieel proces van uw organisatie. Ook is het doorklikken tot transactieniveau mogelijk!

  • Snel en gemakkelijk budget en actuals vergelijken.
  • Benchmarking tussen administraties
  • U maakt eenvoudig cumulatieve analyses. U kunt het grootboek via meerdere invalshoeken benaderen, zoals klanten, leveranciers en budgetten analyseren. Maar ook vanuit de invalshoek product, dienst en kostenplaats.

U en uw financiële medewerkers hebben hiermee een tool in handen om op elk moment van de dag en vanaf iedere locatie te bepalen of een bepaalde trend een dreiging of kans gaat bieden!

Voordelen van een financieel dashboard van Peacock

Onze standaard BI-dashboards zijn gebouwd met Microsoft technologie. De dashboards worden geüpdatet en in uw bedrijfsspecifieke implementaties worden validaties ingebouwd. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met standaard BI-dashboards en automatische data validaties zijn onze BI-dashboards eenvoudig in gebruik en onderhoud. Hierdoor wordt uw BI omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met standaard BI-dashboards en fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud.

Binnen 6 weken een volwaardige datawarehouse gericht op 1 deelgebied (financieel, verkoop, voorraad, inkoop).

De dashboards kunnen op elk systeem worden geïmplementeerd. Het datamodel is getest voor o.a.: Dynamics 365, Navision, SAP, Exact, Afas, Oracle, JD Edwards, Infor, Metacom, Sage en Coda.

Het verversen van data wordt volledig automatisch gedaan. U beschikt daarom altijd over up-to-date informatie. Dashboards zijn toegankelijk op al uw devices.

Genoeg praatjes, tijd voor actie

Met Peacock realiseert u een betrouwbaar en altijd-up-date dashboard dat u inzicht geeft in uw financiële situatie en processen.

Ook een financieel dashboard die uw organisatie verder helpt? Neem contact op!

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI