Power Automate desktop – Serie blogs

Met Power Automate Desktop robotiseert u eenvoudig bedrijfsprocessen op basis van een cloud gebaseerde oplossing. Door Power Automate Desktop (PAD) alleen te zien als een RPA desktop automatiseringstool zouden wij de mogelijkheden ernstig te kort doen. PAD is namelijk onderdeel van, en gemakkelijk te combineren met, het Power Platform waaronder ook Power Automate (Flow), Power Apps en Power BI en Power Virtual Agents vallen. Binnen deze tooling is gebruik te maken van hulpmiddelen als AI builder (laagdrempelig Artificial Intelligence toepassen) en Dataverse (opslag).

Microsoft Power Platform

Om de kracht van Power Automate Desktop als onderdeel van het Power Platform uit te lichten zullen wij de komende tijd een serie blogs uitbrengen over de toepassingen van de verschillende Power elementen.

  • Power Automate Desktop – Bot Management met Power Automate

Iedere volwaardige RPA tool heeft een platform om het bot park te managen en aan te sturen. UiPath noemt het de Orchestrator, Workfusion de Control Tower en bij Microsoft kan dit binnen het Power Automate (Flows) platform. En de mogelijkheden binnen Power Automate zijn meteen omvangrijk!

  • Power Automate Desktop – De 10 meest gebruikte acties uit de Studio

Wat zijn de 10 meest gebruikte studio acties die gebruikt worden in onze bots? Inclusief een korte uitleg en de toepassing, zodat u snel zelf aan de slag kunt met een eerste robot.

  • Power Automate Desktop – Bot monitoring met behulp van Power BI

Naarmate er meer bots zijn, wordt het belangrijk om goed grip te kunnen houden op de uitvoering en performance van de lopende processen. Een deel van de benodigde data is te ontsluiten vanuit de standaard logging en aan te vullen met specifieke transactiegegevens uit de RPA processen zelf. En wat is een betere tool om dit in te visualiseren dan Power BI?

  • Power Automate Desktop – Combineren van Power Automate Desktop, Power Automate en Power Apps

In deze blog geven we een voorbeeld van een casus waarin verschillende onderdelen van het Power Platform gecombineerd worden. Hierin zal ook de laagdrempelige toepassing van AI builder aan bod komen.

  • Power Automate Desktop – RPA Development Framework (by Peacock)

In deze blog wordt een tipje van de sluier gegeven over de standaard werkwijze die Peacock bij RPA projecten hanteert. Het standaard framework met verschillende componenten, vastlegging en documentatie, conventies. 

  • Power Automate Desktop – Het bouwen en onderhouden van volledige oplossingen

Hoe zorg je ervoor dat de oplossingen die je bouwt goed te onderhouden zijn? Hoe migreer je oplossingen van OTA naar productieomgevingen? In deze blog zullen wij antwoord geven op deze vragen.

  • Power Automate Desktop – Draagvlak creëren binnen je organisatie, hoe doe je dat?

Proof of value, inspiratie sessies, intern mensen opleiden, co-development. Allemaal methoden om draagvlak voor nieuwe technologie binnen de organisatie te creëren. In deze blog geven wij een aantal voorbeelden van onze aanpak.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het Microsoft Power Platform? Volg ons op LinkedIn.

Meer informatie?

App mij