Intelligence Automation

Intelligence Automation is het inzetten van Business Intelligence (BI), Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI) oplossingen om bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren.

Met BI wordt data omgezet naar informatie. Op basis van de informatie wordt kennis en inzichten gegenereerd en hierop nemen organisatie beslissingen. Als Business Intelligence is ingericht, blijven er processen over die efficiënter moeten en geen fouten mogen bevatten. Dit realiseert u door het inzetten van RPA. Binnen zowel BI als RPA kan AI worden ingezet om de toepassingsmogelijkheden te vergroten en de kwaliteit te verbeteren. 

Intelligence Automation

De technologieën van Intelligence Automation

BI oplossingen van Peacock geven u inzichten waarmee u altijd data gedreven beslissingen kunt nemen bij het managen van uw bedrijf of van afzonderlijke bedrijfsprocessen. De basis voor een gezonde bedrijfsvoering!

Peacock biedt gestandaardiseerde Business Intelligence oplossingen gebaseerd op processen in plaats van databasestructuren. Deze standaardoplossingen zijn altijd fixed fee en worden uitgebreid op basis van uw informatiebehoefte. Wij streven naar data inzichten voor iedere organisatie in Nederland, door BI oplossingen die betaalbaar, betrouwbaar en beheersbaar zijn.

Met RPA dragen wij bij aan het leuker, foutloos, efficiënter en goedkoper maken van uw processen door het softwarematig robotiseren van routinematige werkzaamheden.

De software robots van Peacock verdienen zich gemiddeld binnen 1 jaar terug en leveren naast het besparen op kosten meer werkplezier op.

Kracht van AI zit in het combineren van veel voorspellende variabelen uit verschillende databronnen om een bepaalde uitkomst te voorspellen. AI doet de taken waar voorheen de menselijke interpretatie voor nodig was. 

Hoe Intelligence Automation inzetten?

Bepaal wat meer prioriteit heeft: BI of RPA. Start met BI als u als organisatie wilt sturen op basis van betrouwbare en volledige data uit verschillende bronsystemen. Begin met RPA als er nog veel routinematige werkzaamheden plaatsvinden, die wat betreft efficiëntie en/of kwaliteit verbeterd moeten worden. Vervolgens implementeert u de andere oplossing. Benieuwd hoe RPA en BI elkaar versterken? Dat leest u hier. 

U haalt alle informatie uit uw data en medewerkers zijn niet meer bezig met routinematige werkzaamheden? Tijd om alles uit BI* en RPA te gaan halen, door middel van AI.

*Om AI succesvol bij BI in te zetten is het noodzakelijke om betrouwbare data historie (min. 3 jaar) te hebben opgebouwd.

Intelligence Automation

Voorbeelden van Intelligence Automation

BI en AI

BI gaat over hetgeen wat er nu gebeurt. Wanneer AI en BI samen worden toegepast ontstaat inzicht in toekomstige ontwikkelingen, zoals:
 • Hoeveel orders verwacht ik volgende week binnen te krijgen (Op basis van weer, verkeer, datum, historische gegevens etc.);
 • Wat is de ideale configuratie voor mijn machinepark om zo efficiënt mogelijk met de energie om te gaan;
 • Welke klanten dreigen onze organisatie te verlaten;
 • Van welke medewerkers bestaat het risico dat zij de organisatie gaan verlaten.

RPA en AI

AI verzamelt alle ongestructureerde data en interpreteert deze. Bijvoorbeeld het herkennen van paspoorten, ID’s, facturen, omschrijvingen, e-mails. 

Voorbeeld:

Oude situatie (RPA)

 • Er komt een serviceaanvraag binnen via een extern portaal;
 • Robot haalt de gegevens op uit het portaal en vraagt medewerker om urgentie te bepalen;
 • Medewerker bepaalt de urgentie op basis van de omschrijving van de lekkage (interpretatie tekst);
 • Robot maakt melding en planning aan op basis van input van de medewerker.
Nieuwe situatie (RPA & AI)
 • Er komt een serviceaanvraag binnen via een extern portaal;
 • Robot haalt de gegevens op uit het portaal en vraagt het AI model om urgentie te bepalen;
 • AI model bepaalt de urgentie op basis van de omschrijving van de lekkage (interpretatie tekst) en geeft hierbij een betrouwbaarheid score;
 • Wanneer de betrouwbaarheid score boven x procent is maakt de robot een melding en planning aan op basis van de input van het AI model. Lager dan x procent? De robot vraagt een second opinion aan de medewerker.

Waarom Intelligence Automation van Peacock?

Al onze oplossingen worden geüpdatet en bevatten validaties. Zo heeft u altijd en overal betrouwbare data tot uw beschikking.

Door te werken met automatische validaties zijn onze oplossingen eenvoudig in gebruik in onderhoud. Hierdoor wordt uw omgeving gemakkelijk en efficiënt beheerst.

Door te werken met fixed fees voorkomt u hoge kosten, zowel bij de implementatie als bij het onderhoud van BI en RPA.

Binnen één tot twee maanden heeft u uw eerste software robot in dienst of één van onze BI oplossingen. 

Peacock behoort tot de selectie van 1% van de Microsoft Partners die benoemd zijn tot Gold Partner. En tevens één van de weinige partijen die zowel BI als RPA leveren.

Onze consultants opereren niet alleen, maar in een team. Natuurlijk werkt u met een vaste consultant, maar is deze even niet beschikbaar, staat het team voor u klaar.

Klaar voor Intelligence Automation?

Meer weten over wat Intelligence Automation voor uw organisatie kan betekenen?

 
Vul het contactformulier in.

Zoekt u online naar de term Intelligence Automation dan krijgt u diverse definities van dit begrip. Intelligent Automation (IA) is een verzamelnaam voor nieuwe technologieën die ondernemingen in staat stellen hun bedrijfsprocessen te digitaliseren.

Volgens Maurice op het Veld (partner bij KPMG en verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Data & Analytics, AI en IA) worstelt een ruime meerderheid van de bedrijven met de vraag op welke wijze zij in staat zijn om het meeste voordeel te halen uit nieuwe technologieën. Echte intelligente automation staat dus nog in de kinderschoenen.

Intelligence Automation bestaat uit meerdere technologiën:

 1. Business Process Management (BPM): is een procesautomatisering technologie die de efficiënte van mensen, systemen en gegevens omvat. Het doel is ervoor zorgen dat operationele en bedrijfsprocesinfrastructuur solide is.

 2. Robotic Process Automation (RPA): is een technologie die tot doel heeft menselijke tussenkomst in computertoepassingen te verminderen, vooral bij repetitieve taken die weinig variatie bevatten.

 3. Artificial Intelligence (AI): is de simulatie van menselijke intelligentie door machines.

 4. Integrations: is de verbinding en integratie tussen systemen. Dit is een van de grootste problemen omdat elk systeem of software zijn eigen bijzonderheden heeft.

De technologieën van Intelligence Automation

Laten we beginnen met welke technologieën Peacock schaart onder de term Intelligence Automation. Dit zijn de technologieën waar wij iedere dag mee werken en die ook prima passen in de definitie van KPMG:

 1. Business Intelligence (BI): Gartner omschrijft BI als een overkoepelende term waarmee applicaties, infrastructuur en hulpmiddelen, en aangeraden werkwijzen worden bedoeld, die als doel hebben om gegevens beschikbaar te stellen ten einde de juiste beslissingen te nemen op basis van correcte, betrouwbare informatie. Wij zien BI als een onderdeel van Business Process Management (BPM). Klassieke BPM-technieken voor procesanalyse en herontwerp maken geen gebruik van grote hoeveelheden data. BI daarentegen leeft van data en draagt bij aan BPM.
 2. Robotic Process Automation (RPA): RPA stelt u in staat om zonder ingrijpende IT- wijzigingen routinematige processen te automatiseren. RPA is een software robot die op een server of pc wordt geïnstalleerd en vanuit daar in de user interface rule-based werkzaamheden gaat uitvoeren. Deze software robot is als het ware een virtuele medewerker die alle digitale werkzaamheden met een repeterend karakter kan uitvoeren. Dit zijn werkzaamheden die veel voorkomen, weinig waarde toevoegen, maar wel veel tijd kosten. Het zijn werkzaamheden waarbij veel handmatige handelingen worden uitgevoerd en verschillende applicaties en systemen worden gebruikt.
 3. Artificial Intelligence (AI): Artificial Intelligence bevat meerdere componenten, waaronder Machine learning (ML), Deep Learning, Natural Language Processing (NL), en Visual Recognition. Artificial Intelligence stelt uw organisatie in staat om op basis van variabelen voorspellingen te doen en daarop in te spelen. Inmiddels maakt bijna iedereen gebruik van AI. Zijn het niet de virtuele assistenten zoals Siri, Google Now en Alexa of de chatbots van de klantservices bij verschillende websites, dan zijn het wel de aanbevelingen op Spotify en Netflix. Artificial Intelligence passen wij tot nu toe op kleine schaal toe, maar wordt naar verwachting in de toekomst een groter aspect van onze dienstverlening.

Intelligence Automation volgens Peacock

Een visuele weergave van Intelligence Automation:

Intelligence Automation

We vertalen data naar informatie. Op basis van de informatie wordt kennis en inzichten gegenereerd en hierop nemen organisatie beslissingen. Als Business Intelligence is ingericht, blijven er processen over die efficiënter moeten en geen fouten mogen bevatten. Dit realiseert u door het inzetten van RPA. Binnen zowel BI als RPA kan AI worden ingezet om de toepassingsmogelijkheden te vergroten en de kwaliteit te verbeteren. 

Onze definitie van Intelligence Automation is als volgt:

Intelligence Automation is de sleutel naar kwalitatieve context, overzicht en inzicht in beschikbare data en processen en daarmee naar efficiëntie, kwaliteitsverbetering en minder bedrijfskosten. Bedrijven zetten Intelligence Automation in om slim, snel en foutloos te reageren op veranderende omstandigheden.

Waar te beginnen als organisatie?

Begin als organisatie met één van de twee oplossingen. Begin met BI als u als organisatie wilt sturen op basis van betrouwbare en volledige data uit verschillende bronsystemen. Begin met RPA als er nog veel routinematige werkzaamheden plaatsvinden, die wat betreft efficiëntie en/of kwaliteit verbeterd moeten worden!  

Is het alleen een hippe fancy term of gaat het uw organisatie ook iets aan?

Intelligence automation gaat elke organisatie aan. Als het nu nog niet het geval is dan is dat op korte termijn wel het geval. Zowel BI als RPA is iets wat uw organisatie bezighoudt of op termijn gaat bezighouden. De meeste organisaties weten wat BI is en maken gebruik van BI of zijn bezig met de inrichting van BI. RPA is daarentegen voor veel organisaties nog een relatief onbekende technologie. Gelukkig zien steeds meer organisaties de toegevoegde waarde van RPA in. Wat denkt u, gaat Intelligence Automation uw organisatie veranderen?

App mij

Bedankt voor het invullen!

We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Volg ons op LinkedIn. Blijf op de hoogte van Peacock en de laatste ontwikkelingen op het gebied van RPA & BI