De kracht van Low-Code Apps in de bouw

Papieren rompslomp, misverstanden en deadlines die in gevaar komen. Binnen ieder bouw-, GWW- of installatiebedrijf komt het voor. Het frustreert de dagelijkse workflow en zit het werkplezier in de weg. Inmiddels zijn er echter manieren om met een laagdrempelige app veel van deze hobbels weg te nemen en de communicatie en informatieoverdracht een stuk soepeler te laten verlopen. Microsoft Power Apps biedt de bouwsector tal van Low-Code mogelijkheden om slimmer en efficiënter te werken, vooral door de samenwerking tussen kantoor en bouwplaats te stroomlijnen.

De kracht van Low-Code Apps in de bouw.

‘Low-code’ houdt in dat je gebruikmaakt van eenvoudige logica om applicaties snel op te bouwen. Daar is geen uitgebreide programmeerkennis voor nodig. Deze aanpak is vooral nuttig voor bedrijven die snel op veranderende marktomstandigheden moeten inspelen of specifieke bedrijfsbehoeften hebben zonder afhankelijk te zijn van gespecialiseerde ontwikkelaars.

Doordat de bouw van dit soort apps minder uitgebreid is dan klassieke applicaties, zijn de kosten vaak ook lager. Je kunt daardoor met hetzelfde budget meer apps laten bouwen dan voorheen met klassieke applicaties. Waar je eerder aanpassingen liet maken in je ERP-systeem, ontwikkel je nu voor die specifieke functionaliteit een Power App. Daardoor wordt de afstand tussen kantoor en bouwplaats een stuk kleiner.

Dit brengt je onder andere de volgende voordelen:

  • Snellere beslissingen: Altijd de nieuwste informatie bij de hand om razendsnel knopen door te hakken.
  • Meer productiviteit: Alles wat je nodig hebt is binnen handbereik, zodat je geen tijd verliest met zoeken of het herstellen van misverstanden.
  • Hogere kwaliteit: Door iedereen met dezelfde, actuele informatie te laten werken, verklein je de kans op fouten en verbeter je de kwaliteit van het werk.

 

Drie praktische use cases van Power Apps voor de bouw.

Je kunt Power Apps vergelijken met staal. Je kunt er eigenlijk alles mee bouwen wat je wil. De een heeft een gigantische hal nodig, de ander slechts een deur. Daarmee zijn de verschijningsvormen dus heel uitgebreid. Om je alvast wat voorbeelden te geven omschrijven we drie use cases die je helpen om processen te vereenvoudigen.

Werkbonnen verwerken

Met Power Apps kun je werkbonnen digitaliseren en automatiseren, waardoor het eeuwige geploeter met papier verleden tijd is. Een app die werkbonnen eenvoudig aanmaakt, bijwerkt en beheert, zorgt ervoor dat je projecten sneller en nauwkeuriger worden afgehandeld. Werkbonnen kunnen direct vanaf de bouwplaats worden ingevoerd en verwerkt, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook frustratie voorkomt.

Inspectie en onderhoudsrapporten

Zeg vaarwel tegen het eeuwige geklungel met papieren rapporten. Met Power Apps kunnen bouwbedrijven inspecties en onderhoudsrapporten digitaliseren. Medewerkers kunnen ter plaatse met een mobiele app inspecties uitvoeren, foto’s maken, notities toevoegen en alles in real-time indienen. Dit maakt het mogelijk om meteen actie te ondernemen en problemen aan te pakken voordat ze uit de hand lopen. Handig, toch?

Projectbeheer en -monitoring

Met Power Apps kun je ook het projectbeheer een flinke boost geven. Apps kunnen projectstatussen bijhouden, taken toewijzen, deadlines beheren en de communicatie tussen teamleden verbeteren. Real-time gegevens en analyses helpen projectmanagers om slimmere, snellere beslissingen te nemen en de voortgang nauwlettend in de gaten te houden.

 

De bouw draait op technologie

De integratie van kantoor en bouwplaats met Power Apps en andere cloudgebaseerde platforms is inmiddels onmisbaar. Door technologie slim in te zetten, werk je efficiënter, maak je minder fouten en lever je uiteindelijk beter werk af. Apps zoals de Peacock Safety app en op maat gemaakte Power Apps zijn het middelpunt van succesvolle bouwprojecten van nu, waar efficiëntie en kwaliteit centraal staan.

Wil je meer weten over hoe automatisering je bouwprojecten kan transformeren? Download dan nu onze
gratis Whitepaper over automatisering en ontdek hoe je met de juiste tools je werkprocessen kunt optimaliseren
en de kwaliteit van je projecten kunt verhogen.

Meer informatie?

App mij